Ο Μαρινάκης... τρίτωσε τις προσφορές για την «Κωτσόβολος»

Τουλάχιστον τρεις είναι οι διεκδικητές της «Κωτσόβολος», εκ των οποίων έχει να επιλέξει ο μητρικός όμιλος Currys τον προτιμητέο επενδυτή.

Η Quest Συμμετοχών ήταν η πρώτη που εξέφρασε επίσημο ενδιαφέρον και ακολούθησε η ΔΕΗ.

Τρίτο στη μάχη μπήκε το Shopflix του Ομίλου Μαρινάκη.

Οι «μνηστήρες» έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως η Currys θα

ζητήσει βελτιωμένες προσφορές πριν καταλήξει στην απόφασή της.

Ο επικεφαλής της Quest, Θεόδωρος Φέσσας, πάντως, είπε χαρακτηριστικά στο περιθώριο της ΓΣ του ΣΕΒ ότι η «Κωτσόβολος» είναι καλή εταιρεία, με καλά οικονομικά στοιχεία και καλή διοίκηση, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν θα δώσουμε και τα ρέστα μας».

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα και η ΔΕΗ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. «Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της εν λόγω εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού. Η ΔΕΗ θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία για την εν λόγω συναλλαγή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο όμιλος Μαρινάκη έχει επίσης υψηλό κίνητρο να "χτυπήσει" με μεγάλη προσφορά, καθώς η απόκτηση της «Κωτσόβολος» θα σημάνει παρουσία στον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών άμεσα με φυσικά καταστήματα, ενώ θα αναπτυχθούν συνέργειες και με το marketplace Shopflix.

Η επιλογή του επενδυτή είναι πολύ πιθανό να αποφασισθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επομένης.

ΚωτσόβολοςΜαρινάκης
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα