Ο Sam Altman προμοτάρει το νέο κρυπτονόμισμα Worldcoin

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, προχωρά το όραμά του για το κρυπτονόμισμα Worldcoin, μετά τις αναφορές ότι η εταιρεία αναζητούσε χρηματοδότηση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Worldcoin λέγεται ότι στοχεύει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου ταυτοτήτων και χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγγραφεί για να σαρώσουν την ίριδά τους από τις συσκευές «orb» της Worldcoin με αντάλλαγμα μια ψηφιακή ταυτότητα και δωρεάν κρυπτονομίσματα.

Ο Altman συμμετείχε σε εικονικό Q&A που διοργάνωσε την Πέμπτη (14/12) η επενδυτική τράπεζα FT Partners με επίκεντρο τις fintech, μια εβδομάδα αφότου το ειδησεογραφικό πρακτορείο The Block ανέφερε ότι η Tools For Humanity, η εταιρεία πίσω από το Worldcoin, επιδιώκει να συγκεντρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές. Σύμφωνα με το The Block, η εταιρεία συγκεντρώνει κεφάλαια πουλώντας τα tokens της σε μειωμένη τιμή.

«Σε έναν κόσμο με πολλή τεχνητή νοημοσύνη, το να ξέρουμε ποιος είναι άνθρωπος έχει όλο και μεγαλύτερη σημασία», δήλωσε την Πέμπτη ο Altman. «Η πεποίθηση ήταν και είναι ότι καθώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο σημαντικό μέρος της ζωής μας... η ικανότητα αναγνώρισης μοναδικών ανθρώπων θα είναι όλο και πιο σημαντική».

Η Worldcoin, προηγουμένως, είχε συγκεντρώσει 115 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series C, υπό την ηγεσία των Blockchain Capital, a16z crypto και Bain Capital Crypto.

Διάφορες ρυθμιστικές αρχές, μεταξύ άλλων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, δήλωσαν ότι εξετάζουν το Worldcoin μετά την κυκλοφορία του τον Ιούλιο.

#SAM_ALTMAN #WORLDCOIN #κρυπτονόμισμα
Keywords
Αναζητήσεις
o-sam-altman-promotarei-to-neo-kryptonomisma-worldcoin.htm
Τυχαία Θέματα