Ο Jacques de Chateauvieux επανεμφανίζεται με παραγγελίες πλοίων μεταφοράς αμμωνίας

Ο Γάλλος επιχειρηματίας Jacques de Chateauvieux επέστρεψε στην αγορά ναυτιλιακών επενδύσεων μέσω της αναπτυξιακής και επενδυτικής οντότητας JS & Co σε μια συμφωνία με το Jiangnan Shipyard της China State Shipbuilding Corporation για την κατασκευή πολύ μεγάλων πλοίων αμμωνίας.

Το πρώην αφεντικό της Bourbon Offshore, το οποίο επίσης παραιτήθηκε φέτος από την ναυτιλιακή εταιρεία

φυσικού αερίου Evergas μετά από συμφωνία με τους πιστωτές για την πώληση του στόλου της, θέλει να κατασκευάσει έως και τέσσερα πλοία χωρητικότητας 93.000 κυβικών μέτρων που κινούνται με αμμωνία, τα οποία λέγεται ότι είναι τα μεγαλύτερα στην αγορά .

Ταξινομημένο από το γαλλικό Bureau Veritas, το πρώτο πλοίο φέρεται να είναι επίσης συμβατό με όλες τις διαστάσεις και τις λειτουργίες ενός πολύ μεγάλου πλοίου μεταφοράς αερίου (VLGC). Συγκεκριμένα, οι δύο δεξαμενές καυσίμου αμμωνίας μπορούν να εξοπλιστούν για να διευκολύνουν την προμήθεια καυσίμου αμμωνίας εάν απαιτείται μεταφορά και εμπόριο άλλων αγαθών όπως το υγραέριο. Επιπλέον, η υγρή αμμωνία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσος φορέας για το υδρογόνο, παρέχοντας μια λύση για τη μεταφορά υγρού υδρογόνου μεγάλης χωρητικότητας.

Οι ημερομηνίες παράδοσης και το κόστος του έργου δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Τα πλοία σχεδιάζονται για τη μεταφορά υγρής αμμωνίας από πολλά νέα έργα πράσινης συνθετικής αμμωνίας που αναπτύσσονται παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων έργων που προωθούνται από την JS & Co., για να καλύψουν τις ανάγκες της Ευρώπης και της Βορειοανατολικής Ασίας το 2025.

JACQUES DE CHATEAUVIEUXΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣαμμωνία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα