Νέος «δείκτης φόβου» για τη Wall Street

Η Cboe Global Markets λανσάρει έναν νέο «δείκτη φόβου» που θα μετρά τις διακυμάνσεις στη Wall Street σε μία ημέρα, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο παραγώγων αποσκοπεί να εξυπηρετήσει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για τη διαπραγμάτευση βραχυπρόθεσμων δικαιωμάτων προαίρεσης.

Ο ημερήσιος δείκτης μεταβλητότητας Cboe θα καταγράφει την αναμενόμενη μεταβλητότητα του δείκτη S&P 500 σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα χρησιμοποιώντας τις τιμές των δικαιωμάτων προαίρεσης του δείκτη S&P 500 με διάρκεια ωρίμανσης

ως μία ημέρα.

Το λανσάρισμα του δείκτη έρχεται καθώς οι συναλλαγές βραχυπρόθεσμων δικαιωμάτων προαίρεσης έχουν εκτιναχθεί, αποτελώντας σχεδόν το ήμισυ του ημερήσιου όγκου συναλλαγών για τον S&P 500, σύμφωνα με στοιχεία του Cboe.

«Αναπτύξαμε τον VX1D για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών», δήλωσε στο Reuters ο Ρομπ Χόκινγκς, επικεφαλής καινοτομίας προϊόντων στην Cboe. «Παρέχει την ευαισθησία που ο παραδοσιακός VIX των 30 ημερών δεν μπορεί».

Ερχόμενοι τρεις δεκαετίες μετά τη δημιουργία του ευρέως διαδεδομένου δείκτη μεταβλητότητας Cboe - που συνήθως αναφέρεται ως «δείκτης φόβου» της Wall Street - ο βραχυπρόθεσμος δείκτης θα χρησιμοποιεί μια μεθοδολογία παρόμοια με τον παλαιότερο.

Οι επενδυτές παραπονέθηκαν πρόσφατα ότι ο VIX - ο οποίος μετρά την αναμενόμενη μεταβλητότητα του δείκτη S&P 500 σε ορίζοντα 30 ημερών - δεν καταφέρνει να συλλάβει την πρόσφατη αύξηση των συναλλαγών σε βραχυπρόθεσμες συναλλαγές.

CBOEVIXWALL STREET ΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα