Νέο ράλι στη Wall Street με ώθηση από τα μάκρο

Με νέα άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πέμπτης (13/7) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν περαιτέρω υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ

(Federal Reserve) θα σταματήσει σύντομα τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,30% στις 34.449,23 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,50% στις 4.494,30 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,87% στις 14.040,53 μονάδες. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική άνοδο των δεικτών, ενώ σε περίπτωση που διατηρηθούν τα θετικά πρόσημα ο S&P 500 και ο Nasdaq θα διευρύνουν το ρεκόρ τους, καθώς χθες είχαν κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός χονδρικής στις ΗΠΑ αποδείχθηκε χαμηλότερος του αναμενόμενου, ενισχύοντας την προοπτική ολοκλήρωσης του τρέχοντος κύκλου σύσφιξης της Fed. Συγκεκριμένα, ο ετήσιος δείκτης τιμών παραγωγού διαμορφώθηκε μόλις στο 0,1% τον Ιούνιο έναντι 0,9% τον Μάιο, με τους αναλυτές να περιμένουν μια επίδοση στο 0,4%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο αντίστοιχος δείκτης ανήλθε στο 0,1% έναντι των εκτιμήσεων περί 0,2% (η επίδοση του Μαΐου ήταν -0,4%). Αυτή ήταν η τέταρτη μηνιαία πτώση τους πέντε τελευταίους μήνες.

Πτωτικά κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, κατά 12.000 μειώθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που έκαναν αίτηση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα με το συνολικό αριθμό να φτάνει τις 237.000, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 250.000 αιτήσεις. Μία εβδομάδα πριν, οι νέες αιτήσεις είχαν φτάσει τις 249.000.

WALL STREET ΗΠΑFEDERAL RESERVEαύξηση επιτοκίωνμακροοικονομικά στοιχείαπληθωρισμός χονδρικήςΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, Wall Street,neo, Wall Street