Νέο ιστορικό υψηλό για τις τιμές των χυμών πορτοκάλι

Οι τιμές για τους χυμούς πορτοκάλι αυξήθηκαν την Τρίτη (31/10) στα υψηλότερα επίπεδα από τότε που άρχισαν να διαπραγματεύονται μελλοντικά συμβόλαια στη Νέα Υόρκη το 1966, καθώς η προοπτική για περιορισμένη παραγωγή στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και το Μεξικό ενίσχυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για το προϊόν.

Το συμβόλαιο του Ιανουαρίου για τον παγωμένο συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού (FCOJ) στο Διηπειρωτικό Χρηματιστήριο (ICE) έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 4,17 δολαρίων

ανά λίβρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πριν υποχωρήσει στα 3,83 δολάρια ανά λίβρα. Το συμβόλαιο ήταν αυξημένο κατά 90% φέτος.

Πέρα από το κερδοσκοπικό παιχνίδι, τα θεμελιώδη μεγέθη είναι εξαιρετικά θετικά, με τις αρνητικές καιρικές συνθήκες και μια βακτηριακή ασθένεια που ονομάζεται πρασίνισμα να έχει μειωμένη παραγωγή στους τρεις βασικούς καλλιεργητές. Η παραγωγή της Φλόριντα έχει επίσης πληγεί από τυφώνες τα τελευταία χρόνια.

Ο Ibiapaba Netto, εκτελεστικός διευθυντής της CitrusBR, της ένωσης που εκπροσωπεί τους παραγωγούς χυμών της Βραζιλίας, δήλωσε ότι η ανατροπή της τρέχουσας κατάστασης εφοδιασμού θα πάρει χρόνο και δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί. Η Βραζιλία έχει μερίδιο 75% στο παγκόσμιο εμπόριο χυμών πορτοκάλι.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Netto είπε ότι οι παραγωγοί φρούτων φοβούνται να επενδύσουν για να επεκτείνουν τους οπωρώνες φοβούμενοι την πράσινη ασθένεια. «Η τελευταία μας μεγάλη καλλιέργεια ήταν πριν από πέντε χρόνια. Βρισκόμαστε βασικά σε μια κατάσταση μηδενικών αποθεμάτων», είπε.

ΧΥΜΟΙπορτοκάλιαΒραζιλίαΗΠΑΜεξικόReutersΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
neo-istoriko-ypsilo-gia-tis-times-ton-chymon-portokali.htm
Τυχαία Θέματα