Νέο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με πολλαπλή υποστήριξη

Ένα νέο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, που υποστηρίζεται από πολλά «βαριά χαρτιά» της Wall Street, όπως η Charles Schwab, η Citadel Securities, η Fidelity Digital Assets, η Paradigm, η Sequoia Capital και η Virtu Financial, ξεκίνησε να λειτουργεί.

Σύμφωνα με το Marketwatch, το ανταλλακτήριο, ονόματι EDX Markets, ξεκίνησε να λειτουργεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Προς το παρόν επιτρέπει τη διαπραγμάτευση

bitcoin, ethereum, litecoin και bitcoin cash.

Το EDX αποτελεί ένα ανταλλακτήριο «noncustodial» (μη φυλάκισης), που σημαίνει ότι δεν ασχολείται άμεσα με τα κρυπτονομίσματα των πελατών του, ανέφερε η Wall Street Journal. Αντίθετα, το EDX λειτουργεί ένα χρηματιστήριο όπου οι εταιρείες συμφωνούν να εκτελούν συναλλαγές σε όρους κρυπτονομισμάτων και δολαρίων, ενώ χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να συμφωνήσουν στις τιμές. Στη συνέχεια, οι εταιρείες μεταφέρουν κρυπτονομίσματα και μετρητά μεταξύ τους για να διευθετήσουν τις συναλλαγές.

Η EDX θα λανσάρει έναν φορέα συμψηφισμού για τη διευθέτηση συναλλαγών αργότερα φέτος, είπε η εταιρεία. Ωστόσο, ακόμη και τότε, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τρίτες τράπεζες και έναν θεματοφύλακα κρυπτονομισμάτων για να διατηρεί περιουσιακά στοιχεία πελατών, ανέφερε η Wall Street Journal.

Αντίθετα, τα περισσότερα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων απαιτούν από τους πελάτες τους να διατηρούν τα μετρητά και τα νομίσματά τους σε «πορτοφόλια» που διαχειρίζονται τα χρηματιστήρια. Η κίνηση αυτή έρχεται αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μήνυσε τα δύο ανταλλακτήρια Binance και Coinbase.

Σημειώνεται ότι η EDX έκλεισε πρόσφατα έναν νέο γύρο χρηματοδότησης. Στους επενδυτές περιλαμβάνονται οι Miami International Holdings, DV Crypto, GTS, GSR Markets LTD και HRT Technology.

EDX MARKETSκρυπτονομίσματαCharles SchwabcitadelFidelityPARADIGMSEQUOIA CAPITALVIRTU FINANCIAL
Keywords
Αναζητήσεις
neo-antallaktirio-kryptonomismaton-me-pollapli-ypostirixi.htm
Τυχαία Θέματα