Νέες απώλειες στο Χρηματιστήριο- Στόχος να διατηρηθεί η εβδομαδιαία άνοδος

Πτωτικές τάσεις παρατηρούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών για δεύτερη διαδοχική μέρα, ολοκληρώνοντας σε εορταστικό μεν αλλά υποτονικό κλίμα την προτελευταία εβδομάδα του 2023. Ο τζίρος είναι χαμηλός στην πρώτη ώρα της σημερινής (22/12) συνεδρίασης, με τις περισσότερες μετοχές να κινούνται σε «ρηχά νερά».

Η απόσταση ασφαλείας από τις 1.300 μονάδες παραμένει, αλλά σε περίπτωση περαιτέρω πτώσης, απειλείται το ανοδικό μομέντουμ σε εβδομαδιαία βάση. Προς το παρόν φαίνεται ότι ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. «βαστάει» πάνω από τις 1.290

μονάδες. Πιέσεις στο ταμπλό ασκούν οι τραπεζικοί τίτλοι, αν και γενικότερα οι κλαδικοί δείκτες δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες μεταβολές.

Σε ό,τι αφορά το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο ΓΔ υποχωρεί κατά 0,36% στις 1.293,89 μονάδες, ο FTSE 25 (δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης) σημειώνει πτώση 0,34% στις 3.126,83 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,86% στις 1.065,65 μονάδες. Λόγω των απωλειών τους ξεχωρίζουν οι μετοχές της Τρ. Πειραιώς, της Alpha Bank, της Motor Oil, της Jumbo, της Εθνικής Τράπεζας και της ΕΥΔΑΠ.

Δείτε εδώ τις μεγαλύτερες μεταβολές των μετοχών στο σύνολο του χρηματιστηριακού ταμπλό

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #1300_ΜΟΝΑΔΕΣ #Γενικός_Δείκτης #συναλλαγές
Keywords
Αναζητήσεις
nees-apoleies-sto-chrimatistirio--stochos-na-diatirithei-i-evdomadiaia-anodos.htm
Τυχαία Θέματα