Μητσοτάκης: Πόσο... νέος ο Κασσελάκης με υπαρχηγούς Παππά και Πολάκη;

Το πρώτο του ανοιχτό σχόλιο για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, έκανε τη Δευτέρα (2/10) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός είχε ρίξει πρόσφατα ένα... καρφί για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς να τον κατονομάσει. Μιλώντας στον Alpha, όμως, αναφέρθηκε ονομαστικά στον νέο του αντίπαλο.

Αρχικά ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Στέφανο Κασσελάκη,

αλλά σχολίασε με νόημα πως "αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κάνουν κουμάντο ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης".

Και πρόσθεσε: «Το μεγαλύτερο όμως θέμα είναι άλλο για εμένα, είναι: πόσο νέος είναι τελικά ο κ. Κασσελάκης όταν έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη. Εκεί υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, αν τελικά αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά, τα οποία καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου».

Ακόμα ο Πρωθυπουργός σχολίασε πως δεν μπορεί να κάνει πολιτική αντιπαράθεση με τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί δεν έχει πολιτικό λόγο:

«Θα έκανα κάποιες πρώτες επισημάνσεις αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα. Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει -και δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που το λέει- ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Αλλά να του δώσω χρόνο, είναι νέος ακόμα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπορούμε να κάνουμε μια πολιτική αντιπαράθεση, γιατί μέχρι στιγμής ειλικρινά δυσκολεύομαι. Διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό συν τω χρόνω θα έρθει.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι αυτό δεν θα έρθει, όμως, στη Βουλή, διότι δεν είναι βουλευτής. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα, πρέπει να σας πω, για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία. Διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας στον φυσικό χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης, που σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία…».

Αυτή είναι, λοιπόν, η πρώτη γραμμή άμυνας της ΝΔ στο "φαινόμενο" Κασσελάκη, που έχει πράγματι επικοινωνιακή επιτυχία, αλλά στην πολιτική σκηνή έχουν άλλοι αναλάβει δράση.

ΜητσοτακηςΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-poso-neos-o-kasselakis-me-yparchigous-pappa-kai-polaki.htm
Τυχαία Θέματα