Μητσοτάκης- Ερντογάν: Πώς έζησαν οι ίδιοι το «ντέρμπι» της Πράγας

Την επομένη της λογομαχίας τους στην Πράγα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φάνηκε πως δεν έχουν αφήσει πίσω τους το συμβάν και σχολίασαν με ένταση όσα έγιναν.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μάλιστα προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των 27 της ΕΕ έκανε και σχετική δήλωση, σημειώνοντας πως όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στο δείπνο των ηγετών στη Σύνοδο της Πράγας «ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιληφθούν ακόμα και συνάδελφοί μου που δεν γνωρίζουν αρκετά για το θέμα ποιος είναι αυτός που προκαλεί και υψώνει τους τόνους και ποια χώρα υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση

τα δικαίωματά της»

Εκτός, όμως, από την επίσημη θέση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του με άλλους ηγέτες. Μία από αυτές "κατεγράφη" από δημοσιογράφο του Channel 4, ο οποίος και έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Ανέβασε βίντεο που δείχνει τον Έλληνα πρωθυπουργό να περιγράφει πώς αντέδρασε χθες στις δηλώσεις Ερντογάν. Σε αυτό ακούγεται να αναφέρει ότι του απάντησε... κατά πρόσωπο.

{https://twitter.com/georgvh/status/1578316921379774464}

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη μεριά του, μετά τις ανοιχτές σε ερμηνείες δηλώσεις του αμέσως μετά το δείπνο της Πράγας, επανήλθε στην κόντρα του με τον Μητσοτάκη το πρωί της Παρασκευής (7/10).

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους και φάνηκε εκνευρισμένος από το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε όσα είπε.

Θελησε μάλιστα να απαξιώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας πως δεν ξέρει από πρωτοκόλλο και πως δεν τον χειροκρότησε κανείς.

«Δεν ξέρει από πρωτόκολλο ο Μητσοτάκης. Ήμουν ένας από τους κυρίους ομιλητές, ολοκλήρωσα την ομιλία μου, εκείνος σηκώθηκε και επιχείρησε να μού απαντήσει. Εγώ να απαντήσω σε αυτά που είπε; Ο πρόεδρος της Τουρκίας να πέσει σε αυτό το επίπεδο; Κάθισα και άκουσα κάποια λόγια που είπε. Λίγοι τον χειροκρότησαν ή μάλλον κανένας δεν χειροκρότησε» ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ο Ερντογάν.

Το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι έχει ενδιαφέρον και αναμένεται συνέχεια...

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΜητσοτακηςΕρντογάνΕλληνοτουρκικάΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΑΔΑΠράγα
Keywords
Τυχαία Θέματα