Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, που αναμένουν... σήμα για τα επιτόκια

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν μικτά την Τετάρτη (20/3), καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε 0,06% χαμηλότερα, στις 505.18 μονάδες, καθώς οι κινήσεις της αγοράς παρέμειναν υποτονικές. Τα είδη οικιακής χρήσης μειώθηκαν κατά 1,3%, ενώ οι μετοχές υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αυξήθηκαν κατά 1,1%.

Όσον αφορά τους μεγάλους

ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε οριακά, κατά 0,18%, στις 18,020.35 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,01% στις 7,737.48 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,48% στις 8,161.41 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,07% στις 33,800.00 μονάδες, ενώ την ίδια πορεία ακολούθησε και ο ισπανικός IBEX 35 που αυξήθηκε κατά 0,48% στις 10,752.50 μονάδες.

Κέρδη είχε και ο πορτογαλικός PSI που κατέγραψε άνοδο 0,48%, κλείνοντας στις 6,152.21 μονάδες.

Παράλληλα, οι μετοχές των ειδών πολυτελείας (Christian Dior, Hermes, Burberry, Kering) είχαν σημαντικές απώλειες αφού εξέδωσαν μια σπάνια προειδοποίηση για τα κέρδη τους λόγω της μείωσης των πωλήσεων στην Ασία. Να σημειωθεί, πως οι μετοχές της Kering σημείωσαν πτώση 12% μετά από καθυστερημένο άνοιγμα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου διαμορφώθηκε χαμηλότερα του αναμενόμενου στο 3,4% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τετάρτης, από 4% τον Ιανουάριο.

Αξίζει να αναφερθεί πως, η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια καθώς ολοκληρώνει τη διήμερη συνεδρίασή της. Ωστόσο, μια πρόσφατη σειρά ανησυχητικών εκθέσεων για τον πληθωρισμό έχει κάνει τους επενδυτές να ανησυχούν ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο.

Ακόμη, οι αμερικανικές μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες στις πρωινές συναλλαγές μετά από μια ημέρα νίκης για τους κύριους μέσους όρους.

Τέλος, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την αλλαγή νομισματικής πολιτικής ορόσημο της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενώ ανέμεναν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡ΄ΕΣ #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ #μετοχές #δείκτες #επιτόκια #FED
Keywords
Αναζητήσεις
mikta-prosima-stis-evroagores-pou-anamenoun-sima-gia-ta-epitokia.htm
Τυχαία Θέματα