Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Συγκρατημένες κινήσεις καταγράφονται στη σημερινή (11/4) συνεδρίαση η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν μία ακόμα έκθεση για τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones έχει απώλειες 0,17% στις 38.394,67 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει οριακή άνοδο 0,06% στις 5.163,78 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,44% στις 16.239,43 μονάδες

Η μέτρηση του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Μάρτιο ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις, παρέχοντας κάποια ανακούφιση μετά το sell-off της Τετάρτης λόγω της αύξησης των τιμών

των καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών. Οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν 0,2% τον Μάρτιο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,3%. Ο βασικός ΔΤΚ, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε κατά 0,2%, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Την Τετάρτη, οι μετοχές σημείωσαν απώλειες, μετά την «καυτή» μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου, καθώς η έκθεση τροφοδότησε ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να εφαρμόσει λιγότερες μειώσεις επιτοκίων από τις αναμενόμενες. Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed από τον περασμένο μήνα έδειξαν, επίσης, ότι ορισμένοι αξιωματούχοι εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%.

Το γεγονός πως οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Μάρτιο και 3,5% σε ετήσια βάση ώθησε τον επικεφαλής οικονομολόγο της Goldman Sachs Jan Hatzius να προσαρμόσει την πρόταση της εταιρείας σε δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024 από τρεις. Πλέον, βλέπει την πρώτη μείωση των επιτοκίων να έρχεται τον Ιούλιο.

«Είμαι αισιόδοξος ότι επαναφέρουμε την ισορροπία στην αγορά εργασίας και ότι θα μειώσουμε τον πληθωρισμό με την πάροδο του χρόνου - για εμένα κανένα από αυτά τα πράγματα δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο Hatzius στο CNBC. «Ωστόσο, αυτό που έχει αλλάξει είναι ο χρόνος προσαρμογής της Fed, διότι αυτό θα εξαρτηθεί πολύ περισσότερο από τις ειδήσεις για τον πληθωρισμό από μήνα σε μήνα, οι οποίες ήταν σαφώς απογοητευτικές».

Η περίοδος ανακοίνωσης κερδών συνεχίζεται, με την CarMax να χάνει 11,12% αφού ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα. Την Παρασκευή ανακοινώνου αποτελέσματα οι JPMorgan, Wells Fargo και Citigroup.

#nyse #Wall_Street #Ήπιες_μεταβολές #Ήπιες_κινήσεις
Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-sti-wall-street-me-to-vlemma-ston-plithorismo.htm
Τυχαία Θέματα