Με απώλειες υποδέχθηκε η Wall Street τη νέα αύξηση επιτοκίων

Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν την Τετάρτη (14/12) στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να επιστρέφουν στις απώλειες μετά το διήμερο ανοδικό σερί.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με κέρδη, ωστόσο η νέα αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) άλλαξε το κλίμα, με τους πωλητές να επικρατούν στο τέλος. Η αύξηση κατά 0,50% ήταν το θετικό σενάριο μεν

για τους επενδυτές, αλλά η αναβάθμιση των προβλέψεων επί τα χείρω από τους αξιωματούχους της Fed για το 2023 δημιούργησε νέο «πονοκέφαλο». Ενδεικτικά, η συντριπτική πλειοψηφία «βλέπει» αύξηση στο επιτόκιο-στόχο στο 5,1% το επόμενο έτος, με μόλις δύο από τα 19 στελέχη της τράπεζας να κάνουν λόγο για κάτω από 5%.

«Η Fed εξακολουθεί να τηρεί επιφυλακτική στάση», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Τζέρομ Πάουελ, κατά την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου μετά τη μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων. «Θα χρειαστούν περισσότερα στοιχεία για να έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε σταθερή καθοδική πορεία», πρόσθεσε.

Στη συνεδρίαση της Wall Street την Τετάρτη, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,42% στις 33.966,35 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,61% στις 3.995 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,76% στις 11.170,89 μονάδες.

WALL STREET ΗΠΑFEDΤζερόμ ΠάουελΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα