Μασκ: Περιοδεία σε κιμπούτς που δέχθηκε επίθεση από τη Χαμάς

Περιοδεία στο κιμπούτς Κφαρ Αζά έκαναν σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ίλον Μασκ, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε επικρίσεις για αντισημιτικά σχόλια στην πλατφόρμα X.

Ο Νετανιάχου έδειξε στον Μασκ «τη φρίκη της σφαγής στο κιμπούτς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Τον Μασκ ενημέρωσαν για τη σφαγή από τα μέλη της Χαμάς ο αναπληρωτής πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Sha'ar Hanegev, και ο εκπρόσωπος των IDF, Liad Diamond.

Στη συνέχεια, Νετανιάχου και Μασκ επισκέφθηκαν την κατοικία της οικογένειας Leibstein. Εκεί ο Μασκ «άκουσε για τον ηρωισμό του αείμνηστου Ofir Leibstein, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Sha'ar Hanegev, που δολοφονήθηκε το πρωί της 7ης Οκτωβρίου σε ανταλλαγές πυρών με τρομοκράτες που είχαν μπει στο κιμπούτς».

Μετά, ο Νετενιάχου οδήγησε τον Μασκ στην κατοικία της οικογένειας Itamari, όπου ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας X άκουσε για την τετράχρονη Άμπιγκεηλ, που, πλέον έχει αφεθεί ελεύθερη, αφού είχε απαχθεί ως όμηρος. Οι γονείς του κοριτσιού δολοφονήθηκαν από την Χαμάς. Στο σπίτι της οικογένειας, εκπρόσωπος του IDF έδειξε φωτογραφίες της οικογένειας που τραβήχτηκαν λίγες μέρες μετά τη σφαγή.

Στο τέλος, Νετανιάχου και Μασκ πήγαν στην περιοχή που ζούσαν οι νέοι στο κιμπούτς, η οποία αντιμετώπισε τις περισσότερες φρικαλεότητες από την επίθεση της Χαμάς.

#Μασκ #Ισραήλ #ΚΙΜΠΟΥΤΣ #ΕΠΙΘΕΣΗ_ΧΑΜΑΣ #Νετανιαχου #IDF
Keywords
Τυχαία Θέματα