Μακροχρόνιους επενδυτές προσελκύει η Εθνική- Προσφορές άνω των €5 δισ.

Σε χρόνο-ρεκόρ καλύφθηκε πλήρως το βιβλίο προσφορών της Εθνικής Τράπεζας για τη διάθεση του 20%+2% του ΤΧΣ, με τις προσφορές να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ μέσα σε 20 λεπτά. Πλέον κυμαίνονται στα 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χρειάστηκαν μόνο 20 λεπτά για να καλυφθεί το βιβλίο του ενός δισ. ευρώ που ζητούν οι ανάδοχοι. Το ενδιαφέρον από νωρίς

το πρωί ήταν έντονο από μεγάλα funds, που θεωρούνται μακροχρόνιοι επενδυτές.

Η τιμή προσφοράς ορίστηκε στα 5 ευρώ - 5,44 ευρώ ανά μετοχή και η ζήτηση καλύπτει όχι μόνο το ποσοστό 20%, αλλά και την οψιόν για επιπλέον 2%.

Με την πώληση του 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα παραμένει στο πιστωτικό ίδρυμα με ποσοστό 18,39%.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα δεν προσφέρει μετοχές και δεν θα λάβει έσοδα από την πώληση των προσφερόμενων μετοχών, ενώ τα καθαρά έσοδα θα εισπραχθούν από τον πωλητή μέτοχο.

Οι μετοχές της Εθνικής θα διατεθούν: (α) στην Ελλάδα, σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές. (β) εκτός Ελλάδας, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε (i) πρόσωπα που εύλογα θεωρείται ότι είναι ειδικοί θεσμικοί αγοραστές («QIB») στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ii) σε άλλους επενδυτές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον Κανονισμό S βάσει του Νόμου περί Κινητών Αξιών των ΗΠΑ.

Το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοιχτό κατά την περίοδο της ελληνικής δημόσιας προσφοράς (ήτοι από 14 Νοεμβρίου έως και 16 Νοεμβρίου 2023) από τις 10:00 ώρα Ελλάδας και έως τις 17:00 ώρα Ελλάδας, εκτός από την τελευταία ημέρα της περιόδου ελληνικής δημόσιας προσφοράς, δηλαδή στις 16 Νοεμβρίου 2023, κατά την οποία θα κλείσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Η τιμή προσφοράς θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ελληνική δημόσια προσφορά. Η ημερομηνία διακανονισμού των προσφερόμενων μετοχών, μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς, θα προσδιοριστεί από τον πωλητή μέτοχο και θα είναι στις ή περί τις 21 Νοεμβρίου 2023.

#Εθνική_Τράπεζα #βιβλίο_προσφορών #Ανάδοχοι #ΤΧΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα