Κύκλος Ιδεών: Το πρόγραμμα της 3ης ημέρας- Δείτε live

«Η Καμπύλη της Μεταπολίτευσης» είναι το γενικό θέμα του συνεδρίου που διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών στις 12,13 και 14 Μαΐου 2024, τιμώντας την επέτειο των πενήντα ετών από την Μεταπολίτευση /της Μεταπολίτευσης. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία που γιορτάζει φέτος την επέτειο των 150 ετών από την έναρξη της λειτουργίας του. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η πρώτη θεματική της τρίτης ημέρας, Τρίτη 14 Μαΐου,

ανήκει στη συνολική επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας που έζησε μια πρώτη Μεταπολίτευση το 1974 και μια δεύτερη «Μεταπολίτευση» με την οικονομική κρίση. Συζητούν: Νίκος Βέττας, Κώστας Καλλίτσης, Φωκίων Καραβίας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Γκίκας Χαρδούβελης. Συντονίζει, η Ειρήνη Χρυσολωρά.

Αμέσως μετά η γενιά Z διατυπώνει την άποψη της για τη Μεταπολίτευση. Συζητούν: Μ. Δαφνομήλης, Μ. Λιαλιούτη, Ν. Μέγκ. Συντονίζει: Φαίη Μακαντάση.

Ακολουθούν τρεις πολιτιστικές θεματικές.

Η πρώτη έχει ως αντικείμενο τις αφηγήσεις (Ρ. Γεωργακοπούλου, Κ. Μέρμηγκα, Γ. Σκαμπαρδώνης, Κ. Σχινά, Χρ. Χωμενίδης. Συντονίζει η Σάκης Ιωαννίδης),

η δεύτερη την αισθητική (Β. Βαμβακάς, Δ. Δουλγερίδης, Σ. Χηνιάδου- Καμπάνη, Ηλ. Κανέλλης, Α. Κούρκουλας, και ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης. Παρεμβαίνει ο Άγγελος Παπαδημητρίου. Συντονίζουν: Κ. Μακρή και Χρ. Δερβένης)

και η τρίτη τη σκηνή και τις αναπαραστάσεις της Μεταπολίτευσης (Τ. Μπουλμέτης, Εύα Νάθενα, Στ. Φασουλής. Συντονίζει: Μυρτώ Λοβέρδου)

Ακολουθεί μια σημαντική παρέμβαση όπου ο Διονύσης Σαββόπουλος συζητά με τον Ευ. Βενιζέλο, και ο καταληκτήριος διάλογος για τα μεγάλα δίπολα της πεντηκονταετίας ως οιωνούς για το μέλλον (Ευ. Βενιζέλος – Αλ. Παπαχελάς)

Το συνέδριο θα κλείσει όμως μουσικά με τη «Μπαλάντα της Μεταπολίτευσης» μια σύνθεση που αναζητά τον ήχο της Μεταπολίτευσης:

Νίκος Κυπουργός, «Η Μπαλάντα της Μεταπολίτευσης»

Τραγουδούν: Σαβίνα Γιαννάτου & Θανάσης Βούτσας

Παίζουν οι μουσικοί:

Θοδωρής Οικονόμου, πιάνο

Θύμιος Παπαδόπουλος, πνευστά

Sergiu Nastasa, βιολί

Christopher Humphrys, βιολοντσέλο

"Στα δεκαπέντε λεπτά που διαρκεί η «Μπαλάντα της Μεταπολίτευσης» συμπυκνώνονται δεκαπέντε τραγούδια που χαρακτηρίζουν μια εποχή. Τα τραγούδια συνδέονται και συνομιλούν μεταξύ τους, άλλοτε φανερά κι άλλοτε υπόγεια, τόσο νοηματικά όσο και μουσικά. Η επιλογή των τραγουδιών είναι προσωπική - και άρα αυθαίρετη. Ένα προσωπικό αποτύπωμα κάποιου που έζησε εκείνα «τα λόγια και τα χρόνια» από κοντά." Ν. Κυπουργός.

Αναλυτικά για το πρόγραμμα, δείτε εδώ: https://www.ekyklos.gr/ev/849-12-14-maiou-2024-i-kampyli-tis-metapolitefsis-1974-2024.html

Παρακολουθήστε το συνέδριο LIVE:


#Κύκλος_Ιδεών #ΚΑΜΠΥΛΗ_ΤΗΣ_ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ #ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Keywords
Αναζητήσεις
kyklos-ideon-to-programma-tis-3is-imeras--deite-live.htm
Τυχαία Θέματα