Κυκλοφοριακό χάος στα βόρεια προάστια μετά το κλείσιμο της εθνικής

Τεράστια προβλήματα σε οδικούς άξονες εντός του αστικού ιστού προκύπτουν από την κακοκαιρία Ελπίς, που χτυπά από το πρωί της Δευτέρας (24/1) την Αττική.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με σημαντικά προβλήματα στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια με μεγάλες καθυστερήσεις στην περιοχή και οχήματα να κινούνται σημειωτόν στη λεωφόρο Πεντέλης.

Αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί σε διάφορα σημεία καθώς δεν μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς

αλυσίδες.

Αυξημένη είναι η κίνηση επί της λωφόρου Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στη Μεσογείων στο ύψος των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, πολύ αυξημένη καταγράφεται η κίνηση τώρα επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος). Κίνηση στους δρόμους θα συναντήσουν οι οδηγοί και στον Κηφισό αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Βασικός λόγος των παραπάνω προβλημάτων φαίνεται να αποτελεί το κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος Καλυφτάκη. Για το ζήτημα μάλιστα υπάρχει και διαφωνία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τη διαχειρίστρια εταιρεία, Νέα Οδό.

Η αστυνομία σε κάθε περίπτωση ζητά, όπως και η Πολιτική Προστασία, να περιοριστούν οι μετακινήσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, που επικρατεί έντονη χιονόπτωση, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

ΕΛΛΑΔΑκακοκαιρίαΚΑΙΡΟΣΕΛΠΙΣπροβλήματαΚΑΛΥΦΤΑΚΗγέφυρα ΚαλυφτάκηΙΧκίνηση
Keywords
Τυχαία Θέματα