Κορονοϊός: Διαθέσιμα τα επικαιροποιημένα εμβόλια για ραντεβού από 14/9

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την παραλλαγή Omicron, όπως ανακοίνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η χώρα μας, όπως είπαν έχει ήδη παραλάβει 400.000 δόσεις -ενισχυμένων με την παραλλαγή Omicron- από τις Pfizer/BioNTech (Comirnaty Original/Omicron BA.1) και αναμένεται να παραληφθούν άλλες 400.000 την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, αναμένονται 200.000 δόσεις του επικαιροποιημένου εμβολίου της Moderna

(Spikevax Bivalent Original/Omicron BA.1).

H κα. Θεοδωρίδου συμπλήρωσε πως πως εντός της ημέρας αναμένεται η έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για τα εμβόλια που στοχεύουν τις υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της μετάλλαξης Όμικρον.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα είναι ήδη ανοιχτή και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί για την τέταρτη δόση.

Σημειώνεται πως τα εν λόγω εμβόλια μπορούν να χορηγηθούν ως αναμνηστική δόση, ανεξάρτητα από το είδος του εμβολίου που έγινε στον αρχικό εμβολιασμό.

Η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 3 μήνες μετά από προηγούμενο εμβολιασμό ή νόσηση.

Προτεραιότητα έχουν τα άτομα με αυξημένο κίνδυνο, άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, 12-15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, άτομα που διαμένουν και εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, ανοσοκατεσταλμένοι και επαγγελματίες υγείας.

κορονοιόςεμβόλιοεμβόλιαεμβολιασμός
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Διαθέσιμα, 149,koronoios, diathesima, 149