Κορονοϊός: Άρση μέτρων στην εστίαση-Οι αλλαγές από Δευτέρα (31/1)

Στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης και στην επαναφορά της μουσικής στους χώρους αυτούς προχωρεί από την ερχόμενη Δευτέρα η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία έλαβε υπόψη της τη μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες και τα δεδομένα για τη μικρότερη νοσηρότητα που προκαλεί η «Ομικρον» σε σχέση με τη «Δέλτα». Με βάση τις αποφάσεις ανοίγουν τα και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα καταστήματα εστίασης, θα συνεχίσουν να λειτουργούν

μόνο με καθήμενους πελάτες όλες τις ώρες της ημέρας.

Αναφορικά με τα γήπεδα, στα οποία το ποσοστό των θεατών σε αυτή τη φάση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 10% της χωρητικότητάς τους, το θέμα θα επανεξετασθεί από την Επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα.

Για τα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης).

Στα καταστήματα συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops in a shop), οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών, δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

κορονοιόςμέτραΑΛΛΑΓΕΣεστίαση
Keywords
Τυχαία Θέματα