Κωνσταντακόπουλος: Ο τουρισμός είναι πεδίο για μακρόπνοες επενδύσεις

Την πολύτιμη εμπειρία του από τη δημιουργία -κυριολεκτικά εκ του μηδενός- ενός κορυφαίου τουριστικού συγκροτήματος, αλλά και ενός εντελώς νέου προορισμού στη Μεσσηνία με την Costa Navarino, μοιράστηκε στο Greece Talks ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της T.E.MEΣ Α.Ε.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος συμμετείχε στο πάνελ με θέμα «Ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας - Πώς δημιουργείται ένας

προορισμός», συνομιλώντας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ευτύχιο Βασιλάκη (AEGEAN) και τον Οδυσσέα Αθανασίο (LAMDA Development).

Σε ένα πρώτο, εισαγωγικό σχόλιο, ο κ. Κωνσταντακόπουλος επιβεβαίωσε την εκτίμηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «οι αριθμοί είναι πολύ καλά εφέτος σε ό,τι αφορά τις αφίξεις και τα έσοδα από τον Ελληνικό Τουρισμό. Ως προς τις δραστηριότητες ειδικά της T.E.MEΣ Α.Ε., ανοίγουμε δύο καινούργιες μονάδες στη Μεσσηνία και, γενικώς, τα μηνύματα από την αγορά που λαμβάνουμε, είναι πολύ καλά».

Σε σχέση με τις αρνητικές επιπτώσεις των πολεμικών συρράξεων, στο μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας καθώς και στο πιο πρόσφατο, στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, η άποψη του κ. Κωνσταντακόπουλου είναι ότι «στην Ελλάδα δεν είδαμε κάποια πολύ σημαντική συνέπεια από αυτά τα γεγονότα. Άλλωστε, πιστεύω ότι ο τουρισμός είναι ένα πεδίο για επενδύσεις μακρόπνοες (long term investment)».

Επ’ αυτού, ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος επισήμανε ότι «ούτως ή άλλως, εμείς στην Costa Navarino χτίζαμε μέσα στην οικονομική κρίση. Και μία από τις μεγαλύτερες προσφορές μας, για την ανάπλαση του Hilton Athens, την υποβάλαμε αμέσως μετά το Brexit. Θεωρώ ότι ο Ελληνικός Τουρισμός ήρθε για να μείνει. Και το στοίχημα είναι να στοχεύσουμε σε ένα κοινό τουριστών υψηλότερου επιπέδου, με μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες, τους οποίους θα πρέπει να προσελκύσουμε στη χώρα μας, ώστε να ανεβάσουμε τον πήχυ της ποιότητας».

Περαιτέρω, ο κ. Κωνσταντακόπουλος σχολίασε ότι «έχει δίκιο ο πρωθυπουργός όταν δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα. Ο ορισμός της είναι η προσβασιμότητα και αναγνωρισιμότητα. Οι παράμετροι αυτες κάνουν τη διαφορά σε έναν νέο προορισμό. Και, βεβαίως, η αύξηση της ζήτησης για αυτό τον προορισμό».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον εισαγόμενο ανταγωνισμό, από διεθνείς επενδύσεις που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική αγορά, ο κ. Κωνσταντακόπουλος υπογράμμισε ότι «σε κάθε περίπτωση, η έλευση ξένων άμεσων επενδύσεων στον Ελληνικό Τουρισμό, είναι κάτι θετικό. Διότι το ζητούμενο είναι το να είμαστε ανταγωνιστικοί. Οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να είναι ανταγωνιστικές, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Στην αγορά του τουρισμού, άλλωστε, όλα είναι ανοιχτά».

#Κωνσταντακόπουλος #Costa_Navarino #Επενδύσεις #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα