Κομισιόν: «Μαζεύει» το… ουδέν σχόλιο για το τουρκικό «Μητσοτάκης γιοκ»

Αυστηρό μήνυμα έστειλε σε δεύτερο χρόνο η Κομισιόν για τις προκλήσεις της Άγκυρας, μετά τη γενικόλογη απάντηση που είχε δώσει νωρίτερα σήμερα (24/5) για το θέμα της εμπρηστικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν και των βαριών κατηγοριών του Τούρκου προέδρου σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, τηρώντας τη λογική των ίσων αποστάσεων.

«Ο σεβασμός προς τους γείτονες και η ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ (φωτο) απαντώντας

σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων.

Όπως σημείωσε η ίδια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ο ηγέτης μίας κυβέρνησης κράτους-μέλους της ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος». Η δήλωση αυτή ακολούθησε την «χλιαρή» απάντηση» που έδωσε η Σπινάντ νωρίτερα.

Πιο αναλυτικά, απαντώντας σε δεύτερο χρόνο στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Ντάνα Σπίναντ ανέφερε τα εξής:

«Δεν σχολιάζουμε σχόλια - εξ ου και η σύντομη αντίδρασή μου στην ερώτηση στην αίθουσα Τύπου.

Αλλά γενικότερα για το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία και της αποκλιμάκωσης, μπορώ να πω ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης μιας κυβέρνησης της ΕΕ, που αναγνωρίζεται ως τέτοια από ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως τονίστηκε επανειλημμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) (Μάρτιος και Ιούνιος 2021 συμπεράσματα EUCO), η Τουρκία αναμένεται να δεσμευτεί εποικοδομητικά με την ΕΕ και τα κράτη μέλη της και να λάβει μέτρα για την αποκλιμάκωση.

Ο σεβασμός προς τους γείτονες και η ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΝΤΑΝΑ ΣΠΙΝΑΝΤΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑΕυρωπαική ΕπιτροπήΕρντογάνίσες αποστάσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα