Κλίμα ακραίας μεταβλητότητας στο Χρηματιστήριο- Ανεβάζουν «στροφές» οι αγοραστές

Την ακριβώς αντίθετη πορεία, συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, διαγράφει την Τρίτη (12/9) το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι αρχικές πιέσεις σταδιακά αποκλιμακώθηκαν και πλέον οι αγοραστές είναι αυτοί που επικρατούν.

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή αλλά και σε συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, οι buyers ήταν αυτοί που είχαν τον πρώτο λόγο και στις δημοπρασίες ή λίγο νωρίτερα άλλαζε ολοκληρωτικά το κλίμα. Ενώ ο Γενικός Δείκτης «φλέρταρε» με χαμηλά άνω των δύο μηνών, μέσα σε λίγα λεπτά πριν τη

1 το μεσημέρι ξεπέρασε τις 1.250 μονάδες και κάλυψε μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος.

Οι έντονες μεταβολές δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας στην αγορά, με τους επενδυτές να αλλάζουν απότομα και μαζικά το συνολικό πρόσημο. Της ακραίας μεταβλητότητας ηγούνται οι τραπεζικές μετοχές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται πλέον κατά 0,31% στις 1.254,51 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει «άλμα» 1,79% στις 982,58 μονάδες. Κέρδη άνω του 1% σημειώνουν οι ακόλουθες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης: Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Mytilineos, Coca Cola και HELLENiQ ENERGY.

Χρηματιστήριο ΑθηνώνΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλίμα, Χρηματιστήριο- Ανεβάζουν,klima, chrimatistirio- anevazoun