Τριμερής: Συναπόφαση για εντατικές διαπργματεύσεις με προτάσεις για εννιάμηνη παράταση ή κλμακωτή συμφωνία

Σε συμφωνία για εντατικοποίηση της διαδικασίας "γεφύρωσης των διαφορών που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος" κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την τριμερή τους συνάντηση οι ηγέτες της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Η τριμερής συνάντηση Τσίπρα

Μέρκελ και Ολάντ έγινε, όπως αναφέρεται σε εποικοδομητικό κλίμα. Σύμφωνα με τη όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης συμφωνήθηκε ομοφώνως ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Θεσμούς πρέπει να συνεχιστούν με μεγάλη ένταση.

Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιουνκέρ σε μια προσπάθεια να προωθηθούν οι διαδικασίες περαιτέρω όπως αποφάσισαν οι τρις ηγέτες το βράδυ της Τετάρτης. Πάντως το κλίμα στις Βυξέλλες είναι ακλύτερο μετά τα συνεχή "σκοτζέζικα ντους" που επεφύλαξαν οι Θεσμοί στην ελληνική πλευρά. ενδειτκικές οι δηλώσεις του επιτρόπου Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί, όπου τονιζόταν η σύγκλιση που έχει επιτευχθεί στο δημοσιονομικό μέτωπο.

Από το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Μπορεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ να μην έβγαλε συμφωνία, ωστόσο δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων αποπνέουν μια αισιοδοξία, ότι η συμφωνία είναι κοντά.

Keywords
Τυχαία Θέματα