Κεραμέως-Υπόθεση Γεωργούλη: Η ΝΔ δεν θα πολιτικοποιήσει το ζήτημα

Για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, τον προγραμματισμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς και για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία, μίλησε σε σημερινή (20/4) συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Πιο συγκεκριμένα, για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη σημείωσε:

«Μιλάμε για πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες τις οποίες διερευνά η βελγική δικαιοσύνη

και πρέπει να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της. Εμείς δεν πρόκειται να πολιτικοποιήσουμε ένα τέτοιο ζήτημα ούτε πρόκειται να απλώσουμε το κατηγορητήριο σε όλο το κόμμα ή στον αρχηγό του όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες περιπτώσεις από εκεί και πέρα όμως γεννιούνται πάρα πολλά ερωτήματα».

«Έχουμε μια ομόφωνη απόφαση Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, αμετάκλητη και όμως ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται αυτή τη στιγμή με κεντρικό μήνυμα «Δικαιοσύνη παντού», που είναι η Δικαιοσύνη; Που είναι η Δικαιοσύνη όταν ένα κορυφαίο στέλεχός του έχει καταδικαστεί ομοφώνως από το Ανώτατο Ειδικό δικαστήριο και εμφανίζεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό νομίζω ότι λέει πολλά για το κόμμα αυτό και λέει πολλά για την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία διεκδικεί να πάρει την εξουσία», σημείωσε.

Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Αναφορικά με τον προγραμματισμό των Πανελλαδικών εξετάσεων, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα».

«Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από την προηγούμενη χρονιά, σας θυμίζω ότι ήταν η πρώτη φορά που ανακοινώσαμε πρόγραμμα πανελλαδικών από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και το κάναμε από σεβασμό στους υποψηφίους, στις οικογένειές τους, στους εκπαιδευτικούς αυτό το πρόγραμμα τηρείται απαρέγκλιτα».

Η υπουργός τόνισε ότι «οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούνε την 1η Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και στις 2 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια. Θα διαρκέσουν όλο τον Ιούνιο και σας θυμίζω ότι ένας από τους λόγους που οδήγησε τον πρωθυπουργό στην επιλογή της 21ης Μαΐου ήταν ακριβώς αυτός προκειμένου να μη διαταραχτούν με οποιονδήποτε τρόπο οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Άρα όλα είναι έτοιμα, όλα είναι δρομολογημένα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις».

Τέλος, για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε:

«Υπάρχουν τρία επίπεδα στην αξιολόγηση, υπάρχει η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, το δεύτερο επίπεδο είναι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, όσο καλό ή όχι καλό είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Πλέον έχουμε αξιολόγηση και του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, λέγεται η ελληνική Πίζα, θα γίνει μέσα στον Μάιο. Αξιολογούμε μαθητές από σχολεία όλης της χώρας, δημόσια, ιδιωτικά, την περιφέρεια με όλα τα κριτήρια. Δεν μας νοιάζει εκεί η ατομική επίδοση του μαθητή μας νοιάζει πως θα πάει το σύστημα, είναι το σύστημα αποδοτικό ή δεν είναι και εκεί που δεν είναι εκεί πάμε και το βελτιώνουμε».

«Και το τρίτο επίπεδο είναι η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Όσοι εκπαιδευτικοί τα πάνε καλά παίρνουν μόρια τα οποία μπορεί να αξιοποιήσουν για να ανέβουν στην πυραμίδα της εκπαίδευσης και αυτό συνεπάγεται και μισθολογική άνοδο. Όσοι αξιολογούνται μη ικανοποιητικά προβλέπεται υποχρεωτική επιμόρφωση. Η αξιολόγηση εστιάζει και στο επιστημονικό κομμάτι και στο παιδαγωγικό και αντίστοιχα και η επιμόρφωση που προβλέπεται αναλόγως τα πορίσματα της αξιολόγησης γίνεται και στο επιστημονικό και στο παιδαγωγικό».

ΚεραμέωςΑλέξης ΓεωργούληςΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα