Κεραμέως: Ενημέρωσε Έλληνες εκλογείς της Κύπρου για την επιστολική ψήφο

Την Παρασκευή (26/1), η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον νέο τρόπο ψηφοφορίας για τους Έλληνες πολίτες που διαμένουν στην Κύπρο, χρησιμοποιώντας την επιστολική ψήφο.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, η κα. Κεραμέως ενημέρωσε τους Έλληνες εκλογείς για τη διευκόλυνση που τους παρέχει η επιστολική ψήφος στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, από τον τόπο κατοικίας τους, παρουσιάζοντας

βήμα προς βήμα τη διαδικασία, τα νέα ψηφοδέλτια και τον σχετικό φάκελο γνησιότητας.

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να απαντήσει αναλυτικά σε όλες τις απορίες και ερωτήσεις που της έθεσαν οι συμμετέχοντες.

Προηγουμένως, η Υπουργός πραγματοποίησε σειρά σημαντικών επαφών, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κ. Κεραμέως συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, η οποία σηματοδοτεί την κατάργηση πρακτικών εμποδίων στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός της επικράτειας.

Ταυτόχρονα, συζητήθηκε ο νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην επιλογή και αξιολόγηση των φορέων του Δημοσίου. Ο στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργίας του κράτους μέσω μιας διαφανούς και αξιοκρατικής διαδικασίας.

Η επιστολική ψήφος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ της Υπουργού Εσωτερικών και της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου.

Συζητήθηκαν οι πρακτικές που εφαρμόζουν άλλα κράτη σχετικά με την επιστολική ψήφο, ενώ εξετάστηκαν και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε η κ. Κεραμέως με τον Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, κ. Μάκη Κεραυνό, αναλύθηκε η διαδικασία της επιστολικής ψήφου και η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας στην εφαρμογή της και αναδείχθηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών σε θέματα βελτίωσης της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, μέσα από την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Τέλος, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν εκτενώς και τις υφιστάμενες συνέργειες που βρίσκονται σε υλοποίηση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα των δύο κρατών, κυρίως σε ό,τι αφορά ζητήματα επιμόρφωσης των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

#Κεραμέως #ΚΥΠΡΟΣ #ομογενείς #Επιστολική_ψήφος #εκλογικό_δικαίωμα
Keywords
Αναζητήσεις
kerameos-enimerose-ellines-eklogeis-tis-kyprou-gia-tin-epistoliki-psifo.htm
Τυχαία Θέματα