Ισραηλινό πλήγμα σε προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα- Τουλάχιστον 70 νεκροί

Στους 70 ανέρχονται οι νεκροί από τον αεροπορικό βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς Άσραφ αλ Κίντρα.

«Αυτό που συμβαίνει στο Μαγκάζι είναι μια σφαγή που διαπράττεται σε πυκνοκατοικημένη συνοικία», τόνισε.

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι εξετάζονται αυτές οι αναφορές.

Η Χαμάς, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτηρίζει «φρικιαστική σφαγή» το πλήγμα που το αποκαλεί «νέο έγκλημα πολέμου».

Παράλληλα, τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας

της Χαμάς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στη Χαν Γιούνις (νότια), ενώ στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου εξαπολύθηκαν κάπου 50 αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο περίπου δεκαπέντε στρατιωτικών του μέσα σε τρεις ημέρες, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό των απωλειών του στις 154 αφότου άρχισε χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας την 27η Οκτωβρίου.

Ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 20.424 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Μέχρι την 20ή Δεκεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε καταγράψει 246 επιθέσεις εναντίον δομών υγείας και ασθενοφόρων στη Λωρίδα της Γάζας, με απολογισμό 582 νεκρούς και 748 τραυματίες.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατήγγειλε την Κυριακή τον «αποδεκατισμό» του συστήματος υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, που υφίσταται πελώρια καταστροφή στον πόλεμο, κι επανέλαβε την έκκλησή του να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός.

«Ο αποδεκατισμός του συστήματος υγείας της Γάζας είναι μια τραγωδία», τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους μέσω X.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ υπογράμμιζε ότι δεν έχει πλέον απομείνει κανένα νοσοκομείο σε λειτουργία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

{https://twitter.com/DrTedros/status/1738882305018478958}

#ΙΣΡΑΗΛ_ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #ΛΩΡΙΔΑ_ΤΗΣ_ΓΑΖΑΣ #Χαμάς #ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ #ΜΑΓΚΑΖΙ
Keywords
Αναζητήσεις
israilino-pligma-se-prosfygiko-katavlismo-sti-gaza--toulachiston-70-nekroi.htm
Τυχαία Θέματα