Ισλανδία: Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν το Γκρίνταβικ-Μπήκε στην πόλη ηφαιστειακή λάβα

21:13 4/2/2024 - Πηγή: Reporter

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την πόλη Γκρίνταβικ της Ισλανδίας, καθώς η ηφαιστειακή λάβα από το ηφαιστειακό σύστημα Svartsengi έχει μπει στην πόλη.

Ήδη τρία σπίτια στη νοτιοδυτική Ισλανδία καταστράφηκαν αυτόν τον μήνα όταν λιωμένη λάβα εκτοξεύτηκε μέσα από δύο ρωγμές που δημιουργήθηκαν.

Στις 10 Νοεμβρίου, αντιμέτωπες με έναν ανησυχητικό αριθμό σεισμών και υποψίες για μάγμα κάτω από την πόλη, οι αρχές της Ισλανδίας διέταξαν την εκκένωση του Γκρίνταβικ, όπου ζουν περίπου 3.800 κάτοικοι.

Τις

επόμενες ημέρες έγινε σαφές ότι πολλά σπίτια είχαν καταστραφεί εντελώς από τη σεισμική δραστηριότητα. Οι κάτοικοι ήλπιζαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους καθώς η συχνότητα των σεισμών μειώθηκε, αλλά στα μέσα Δεκεμβρίου ξεκίνησε μια ισχυρή έκρηξη στην κοντινή σειρά κρατήρων που διήρκεσε τρεις ημέρες.

Μάλιστα, στις 10 Ιανουαρίου ένας άνδρας που εργαζόταν στην πόλη έπεσε μέσα από μια από τις χαραμάδες. Τέσσερις ημέρες αργότερα, μια άλλη έκρηξη ξεκίνησε επικίνδυνα κοντά στο Γκρίνταβικ, με τη λάβα να φτάνει πλέον στην πόλη και τους κατοίκους να φοβούνται ότι μπορεί να μην επιστρέψουν ποτέ στα σπίτια τους.

#Ισλανδία #ΓΚΡΙΝΤΑΒΙΚ #ηφαίστειο #ΕΚΡΗΞΗ_ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
islandia-oi-katoikoi-egkataleipoun-to-gkrintavik-bike-stin-poli-ifaisteiaki-lava.htm
Τυχαία Θέματα