«Ηρεμεί» λόγω αποθεμάτων το πετρέλαιο- Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη (26/10), καθώς τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, αν και οι ανησυχίες για την προσφορά και το ασθενέστερο δολάριο έδωσαν στήριξη.

Ένα ασθενέστερο αμερικανικό δολάριο στέλνει ανοδικό σήμα, καθιστώντας το πετρέλαιο

φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ωστόσο, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία από το American Petroleum Institute, πάνω από τις προσδοκίες πέντε αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Τα επίσημα δεδομένα αναμένονται μέσα στην ημέρα.

Τα αυξανόμενα αποθέματα ενισχύουν τους φόβους για μια παγκόσμια ύφεση που θα μείωνε περαιτέρω τη ζήτηση, καθώς ήδη τα στοιχεία δείχνουν μείωση στις εισαγωγές αργού κινεζικού αργού.

Παρόλα αυτά, οι συνεχείς περιορισμοί εφοδιασμού, που υπογραμμίστηκαν από την προειδοποίηση του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την «πρώτη πραγματικά παγκόσμια ενεργειακή κρίση», έδωσαν στήριξη στις τιμές.

«Οι περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ από τον Νοέμβριο και οι νέες κυρώσεις της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο που θα επιβληθούν από τον Δεκέμβριο θα πρέπει να είναι θετικές (για τις τιμές)», δήλωσε στο Reuters ο Στίβεν Ίνες, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management.

Όσον αφορά τις διακυμάνσεις του αμερικανικού αργού στις πρόσφατες συνεδριάσεις, ο Ίνες πρόσθεσε ότι οι αγοραστές του WTI παρακολουθούν τυχόν περαιτέρω παρεμβάσεις του Τζο Μπάιντεν ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα σχέδιο για να ξεπουλήσει το υπόλοιπο της απελευθέρωσης-ρεκόρ από τα αποθέματα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης της χώρας μέχρι το τέλος του έτους, καθώς προσπαθεί να μειώσει τις υψηλές τιμές της βενζίνης.

Εν τω μεταξύ, ο Μπάιντεν, αντιμετωπίζοντας επικρίσεις για τον υψηλό πληθωρισμό, έχει προειδοποιήσει ότι η Σαουδική Αραβία θα αντιμετωπίσει συνέπειες εάν ευθυγραμμιστεί με τη Ρωσία και συμφωνήσει να μειώσει την προσφορά αργού.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,42% στα 85,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,07% στα 91,80 δολάρια το βαρέλι.

Ξανά πάνω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα το φυσικό αέριο

Στα κέρδη επιστρέφει το φυσικό αέριο, καθώς τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, ενισχύονται 1,960% στα 101,750 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,96% στα 1.673,65 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 1,14% στα 19,565 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 2,01% στα 3,4653 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,56% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,002 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά 0,89% στο 1,1568 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,24% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8662 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟαμερικανικό αργόΜΠΡΕΝΤδολαριοχρυσόςχαλκόςασήμι
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηρεμεί, - Ανεβαίνει,iremei, - anevainei