ΗΠΑ-Ενδιάμεσες εκλογές: Οριακό αποτέλεσμα στη Γερουσία, προβάδισμα Ρεπουμπλικανών στη Βουλή

Με αργούς ρυθμούς βγαίνουν τα αποτελέσματα στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και το αποτέλεσμα νωρίς το πρωί της Τετάρτης (9/11) δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει. Δεν φαίνονται πάντως να επιβεβαιώνονται τα προγνωστικά για άνετη επικράτηση των Ρεπουμπλικανών, που έχουν προβάδισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά στη Γερουσία το αποτέλεσμα μοιάζει οριακό.

Ο

Δημοκρατικός υποψήφιος φέρεται να έχει νικήσει τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια, που αποτελεί Πολιτεία-κλειδί και δίνει μεγάλη ανάσα στον Τζο Μπάιντεν.

Το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να αναδεικνύει κυβερνήτες στη Μασαχουσέτη και το Μέριλαντ με υποψηφίους που γράφουν ιστορία, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν τη Φλόριντα και το Τέξας, σύμφωνα με την Edison Research.

Μερικές από τις Πολιτείες που θα μπορούσαν να καθορίσουν τον έλεγχο του Σώματος είναι η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια που δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει.

Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι γενικά επικρατέστεροι για την πλειοψηφία στη Βουλή των ΗΠΑ στις ενδιάμεσες εκλογές. Ωστόσο τα αποτελέσματα έρχονται με αργό ρυθμό και είναι πιθανόν η κατάσταση να μην έχει ξεκαθαρίσει πριν την Πέμπτη.

εκλογέςΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα