Ιδιωτικά πανεπιστήμια: H Νέα Αριστερά ζητά... συμμαχία για πρόταση δυσπιστίας

13:21 6/3/2024 - Πηγή: Reporter

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης καλεί ΣΥΡΙΖΑ. ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουν από κοινού με το κόμμα του πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το νομοσχέδιο των μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Σήμερα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο. Σήμερα υπερασπιζόμαστε και το Σύνταγμα της

χώρας. Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού», ανέφερε σε δήλωσή του, την οποία έκανε στο περιστύλιο της Βουλής.

«Η κυβέρνηση παραβιάζει ανερυθρίαστη το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων», τόνισε και συνεχίσει:

«Καλώ σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Όλες οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

«Εδώ δεν χωρούν μισόλογα. Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί. Η δημοκρατία πρέπει να νικήσει» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Αντίστοιχα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε: "Το Α και το μη-Α Καταπάτηση του Συντάγματος και της λογικής. Η μη αντίθεση είναι βασική αρχή της λογικής. Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι την ίδια στιγμή το Α και το μη-Α. Το Σύνταγμα λέει ότι μόνο σε δημόσια ιδρύματα επιτρέπεται η παροχή ανώτατης εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση λέει ότι επιτρέπεται και από ιδιώτες.

Δεν θα αφήσουμε το Σύνταγμα στα χέρια αυτής της κυβέρνησης. Καλούμε λοιπόν το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας κατά αυτής της κυβέρνησης». Θυμίζουμε πως και το ΠΑΣΟΚ στηρίζει στην αντισυνταγματικότητα το "όχι" στο νομοσχέδιο, λέγοντας πως θα συναινέσει για μη κρατικά πανεπιστήμια, μόνο μετά από αναθεώρηση του άρθρου 16.#ΝΕΑ_ΑΡΙΣΤΕΡΑ #Χαρίτσης #Τσακαλώτος #πρόταση_δυσπιστίας #ΜΗ_ΚΡΑΤΙΚΑ_ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα