Η τρόικα λέει ναι στη μείωση του ΦΠΑ, αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει!

Στη μείωση του ΦΠΑ συμφώνησαν οι επιθεωρητές της ΕΕ και του ΔΝΤ με την  ελληνική κυβέρνηση, είπε πηγή από τον γερμανικό κυβερνητικό  συνασπισμό.
"Συμφώνησαν σε αυτό", είπε η πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Τα σχόλια επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων την Τρίτη, σύμφωνα με τα  οποία η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ
σε μια  προσπάθεια να διευκολυνθεί η επίτευξη διακομματικής συναίνεσης για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο  που περιλαμβάνει νέα μέτρα και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.«Δεν υπάρχουν περιθώρια για τη μείωση του ΦΠΑ, στην παρούσα συγκυρία». Αυτό τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας πληροφορίες ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα τη μείωση του υψηλού συντελεστή του ΦΠΑ από 23% στο 20% και του μεσαίου συντελεστή από 13% στο 10%. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι «τώρα δεν μπορούν να μειωθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ» καθώς θα υπήρχαν σημαντικές απώλειες στα έσοδα αλλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση της ΝΔ στο μέλλον, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της οικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα