Η Τρας σε... δίνη-Οι αγορές παρακολουθούν με ανοιχτό το στόμα

Μία ακόμα δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για τη Λιζ Τρας, η θέση της οποίας στην πρωθυπουργία της Βρετανίας βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί.

Τα εσωκομματικά πυρά εναντίον της Τρας δεν λένε να κοπάσουν, καθώς μετά τις αποπομπές και τις παραιτήσεις υπουργών, μία πλειάδα βουλευτών των Toris ζητά την αποπομπή της.

Θυμίζουμε πως ο σεισμός για την Τρας ξεκίνησε με το οικονομικό νομοσχέδιο που επιχείρησε να περάσει με τεράστιες φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις και

μεγάλο δημοσιονομικό άνοιγμα.

Οι αντιδράσεις την οδήγησαν σε στροφή 180 μοιρών, με αλλαγή του υπουργού Οικονομικών και σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο, επαναφέροντας τους φόρους στις επιχειρήσεις.

Η αξιοπιστία, όμως, είχε ήδη χαθεί και τα πυρά για την Τρας έρχονται από... παντού.

Υπουργοί και βουλευτές των Συντηρητικών ζητούν την αποπομπή της Τρας, ενώ και οι Εργατικοί πιέζουν πλέον ασφυκτικά.

Το κόστος δανεισμού αυξήθηκε ξανά το πρωί της Πέμπτη με άνοδο των ομολόγων.

Νωρίτερα, ο Bill Blain, στρατηγός και επικεφαλής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων της Shard Capital, δήλωσε στο πρόγραμμα του BBC Today: «Νομίζω ότι οι αγορές παρακολουθούν με ένα είδος έκπληκτου τρόμου με ανοιχτό το στόμα».

«Το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι οι τελευταίες δύο εβδομάδες κατέστρεψαν πραγματικά την εικόνα της πολιτικής ικανότητας και αυτό είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για να λειτουργήσει οποιαδήποτε οικονομία».

Η δήλωση αυτή και μόνο καθιστά το μέλλον της Τρας εξαιρετικά αμφίβολο. Θυμίζουμε πως πολύ πρόσφατα Economist και Daily Mail είχαν δώσει στην Τρας όσο χρόνο παίρνει να χαλάσει ένα μαρούλι και φαίνεται πως θα επιβεβαιωθούν.

ΤΡΑΣπίεσηΚυβέρνησηπρωθυπουργός
Keywords
Τυχαία Θέματα