Η πιο «άστα να πάνε» Βουλή... ever!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηκώνει μανίκια για μία δεύτερη θητεία στη διακυβέρνηση της χώρας, με ένα νέο φόντο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ένα… πρωτόγνωρο φόντο με οκτώ κόμματα, που συνθέτουν ένα πολύ περίεργο μίγμα.

Μία πρώτη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη νικήτρια, παρότι έχασε ψήφους σε σχέση με το Μάιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει μοιραία σε

περιπέτειες, ενώ το ΠΑΣΟΚ πήρε το μήνυμα ότι έχει προοπτικές, αλλά θα πρέπει να παλέψει για να επανέλθει ως ο βασικός πόλος της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Μέχρι τότε η χώρα θα πορευθεί ουσιαστικά χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει καν κόμμα με 50 βουλευτές που να μπορεί να καταθέσει από μόνο του πρόταση μομφής.

Το ΚΚΕ παραμένει στο.... δικό του κόσμο και βγαίνει ελαφρώς ενισχυμένο συμπληρώνοντας την αναμενόμενη τετράδα κομμάτων που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στη Βουλή.

Από εκεί και πέρα, όμως, συναντάμε ένα… γνωστό-άγνωστο μιγμα βουλευτών από τέσσερα κόμματα με ακραίες θέσεις και στελέχη με σχεδόν μηδενική εμπειρία και γνώση του αντικειμένου.

Η Ελληνική Λύση είναι μεν για δεύτερη τετραετία στη Βουλή, αλλά προφανώς είναι ένα προσωποκεντρικό κόμμα. Πλην του Κυριάκου Βελόπουλου δεν ξεχωρίζει κανένα άλλο στέλεχος, ενώ οι θέσεις του είναι καθαρά ακροδεξιές.

Πρωτοστάτησε στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και συνδυάζει το λαϊκισμό με την πατριδοκαπηλεία και φυσικά την... εκκλησιαστική ψήφο.

Στο… κατώπι της Ελληνικής Λύσης εμφανίστηκε η Νίκη ως ένα ακόμα φιλορωσικό, ακροδεξιό κόμμα, επίσης με εκκλησιαστικό μανδύα. Πολλά από τα στελέχη της που εκλέγονται βουλευτές δεν έχουν την παραμικρή εμπειρία στην πολιτική και μπήκαν στα ψηφοδέλτια, απλώς για να συμπληρώσουν τις λίστες.

Στον ακροδεξιό… συνωστισμό της Βουλής συνυπολογίζουμε και τους Σπαρτιάτες που δεν ήταν καν κόμμα στις 21 Μαϊου. Εμφανίστηκαν στις 25 Ιουνίου και μπήκαν άνετα στη Βουλή ξεκάθαρα ως ο Δούρειος Ίππος του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη.

Τα στελέχη της είναι παντελώς άγνωστα, άπειρα και χωρίς περγαμηνές, γεγονός που καθιστά το κόμμα ουσιαστικά ένα βαρίδι στο ελληνικό κοινοβούλιο. Άλλωστε, καθώς εκλέχθηκε με το σινιάλο Κασιδιάρη, προφανώς είναι ένα φασιστικό κόμμα.

Τέλος, στη Βουλή μπαίνει και η Πλεύση Ελευθερίας που είναι ουσιαστικά κόμμα ενός ανθρώπου. Της προέδρου της. Της Ζωής Κωνσταντοπούλου που ετοιμάζεται για ένα «one woman show» στην ελληνική Βουλή. Δήλωσε άλλωστε από μόνη της ότι "κάνει για 100". Το έχει ξανακάνει ως πρόεδρος της Βουλής και επανέρχεται δριμύτερη.

Μπορείτε να φανταστείτε με βάση τα παραπάνω τι πρόκειται να ακολουθήσει... Τι θα ακούσουν τα αυτιά μας και τι θα δουν τα ματάκια μας τα επόμενα χρόνια.

Η Βουλή των Ελλήνων έχει περάσει κι άλλες δύσκολες περιόδους, με αποκορύφωμα φυσικά την περίοδο που στα έδρανά της κάθονταν τα μέλη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Εκτιμώ, όμως, πως αυτή η Βουλή είναι ακόμα πιο προβληματική, με πληθώρα βουλευτών που έχουν θέσεις ακραίες και μηδαμινή εμπειρία. Αναμένονται φωνές, ασέβεια, ελληνικούρες, μαργαριτάρια, θυμιατά και φυσικά... μηνύματα από τη φυλακή.

Κλέβουμε... εκκλησία δηλαδή αν προβλέψουμε ότι με αυτό το πολιτικό προσωπικό, το επίπεδο της δημοκρατίας μας θα πέσει κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια. Ας ελπίσουμε και ας προσπαθήσουμε να μην έχει παρακάτω...

Βουλήεκλογέςεκλογές 2023
Keywords
Αναζητήσεις
i-pio-asta-na-pane-vouli-ever.htm
Τυχαία Θέματα