Η μεγάλη πτώση της Μπαρτσελόνα στο... χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου

Τα πολλά οικονομικά προβλήματα και η ανάγκη να συμμορφωθεί με το Financial Fair Play ανάγκασαν την Μπαρτσελόνα να περιορίσει σημαντικά το μισθολογικό μπάτζετ της για τη φετινή σεζόν.

Έπειτα από χρόνια κακοδιαχείρισης, οι «μπλαουγκράνα», όχι μόνο δεν είχαν περιθώριο για πολλά έξοδα το καλοκαίρι, αλλά... αναγκάστηκαν να αποχαιρετήσουν τον Λιονέλ Μέσι και να ζητήσουν από πολλά «μεγάλα» τους ονόματα να συμφωνήσουν σε γενναίο «ψαλίδι» στους μισθούς

τους, ώστε ο σύλλογος να παραμείνει οικονομικά βιώσιμος και να μην αντιμετωπίσει επιπλέον προβλήματα με το Financial Fair Play.

Η Μπαρτσελόνα αναγκάστηκε τη θερινή μεταγραφική περίοδο να συμβιβαστεί με ελεύθερους παίκτες, όπως οι Μέμφις Ντεπάι, Έρικ Γκαρθία και Σέρχιο Αγκουέρο και τα στοιχεία που κατέγραψε η ραδιοφωνική εκπομπή «El Partidazo de COPE» είναι χαρακτηριστικά.

Οι Καταλανοί υποχώρησαν στην έβδομη θέση όσον αφορά το μισθολογικό μπάτζετ των ομάδων της Λα Λίγκα για τη σεζόν 2021-22, από τη δεύτερη που ήταν πέρυσι, βλέποντας τη δυνατότητά τους για μεταγραφικά ανοίγματα να πέφτει κατά 284,775 εκατομμύρια ευρώ: από τα 382,717 εκατ. ευρώ στα 97,942.

Η... προσαρμογή αυτή αποτυπώνεται στο γήπεδο, με την Μπαρτσελόνα να έχει χάσει την ποιότητά της, με κακά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της σεζόν. Χαρακτηριστική η ήττα με 3-0 από την Μπενφίκα στη δεύτερη αγωνιστική του Champions League, που βάζει σε κρίση την ομάδα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, που επίσης αναγκάστηκε να περιορίσει τα τελευταία χρόνια τα μεταγραφικά έξοδά της λόγω οικονομικών προβλημάτων κυρίως ως απόρροια της πανδημίας, είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας, καθώς μπορούσε να δαπανήσει 739,163 εκατομμύρια ευρώ, 270,634 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι. Παρόλα αυτά, δεν δίνει τόσα χρήματα για μισθούς, καθώς υπολόγιζε και στον Κιλιάν Εμπαπέ, η μεταγραφή του οποίου, όμως, τελικά δεν προχώρησε.

Στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Βαλένθια με περιθώριο μισθολογικού μπάτζετ μόλις 30,986 ευρώ, ενώ αξιοσημείωτη είναι η άνοδος της Σεβίλλης στη δεύτερη θέση, ξεπερνώντας την Ατλέτικο Μαδρίτης.

(Πηγή πίνακα: Marca)

ΜπαρτσελόναΠοδόσφαιροchampions league
Keywords
Τυχαία Θέματα