Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες «για ανθρωπιστικούς λόγους»

Μια Αμερικανίδα και η κόρη της, που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς, απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα.

Η Χαμάς ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων, πρόσθεσε.

Την είδηση επιβεβαίωσε το Ισραήλ ότι η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ομήρους, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η διαδικασία της απελευθέρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για την Τζούντιθ και τη Νάταλι Ραάναν,

οι οποίες απήχθησαν από το κιμπούτς Ναχάλ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο η απελευθέρωση ήταν ένα μονομερές βήμα που έγινε από τη Χαμάς και δεν έγινε ως μέρος μιας συμφωνίας.

Νωρίτερα, το BBC μετέδιδε πως η Χαμάς διαπραγματεύεται την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων, με αντάλλαγμα την άμεση κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, το Ισραήλ δεν έχει συμφωνήσει -μέχρι στιγμής- σε αυτό.

Τέλος, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ότι έλαβε προειδοποίηση από τις ισραηλινές δυνάμεις να εκκενώσει αμέσως το νοσοκομείο Αλ Κοντς της Γάζας.

Στο νοσοκομείο αυτό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 400 ασθενείς και φιλοξενούνται 12.000 εκτοπισμένοι άμαχοι, υποστηρίζει η παλαιστινιακή οργάνωση αρωγής και περίθαλψης.

Η Ερυθρά Ημισέληνος απηύθυνε κατεπείγουσα έκκληση στη διεθνή κοινότητα, αναφέροντας: «Καλούμε τον κόσμο να αναλάβει αμέσως και επειγόντως δράση για να εμποδίσει μια νέα σφαγή, σαν εκείνη που συνέβη στο Νοσοκομείο Βαπτιστών Αλ Άχλι».

ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Keywords
Αναζητήσεις
i-chamas-apeleftherose-dyo-amerikanides-gia-anthropistikous-logous.htm
Τυχαία Θέματα