Η αγορά των crypto μετράει απώλειες $1,9 τρισ. το 2022

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει τους τελευταίους δέκα μήνες περισσότερα από 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το TradingPlatforms.com, το Solana ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος στην τιμή των κρυπτονομισμάτων το 2022, με πτώση τιμής 83% από έτος σε έτος, ενώ και τα Polkadot και Cardano βρίσκονται στην κορυφή των απωλειών από την αρχή του έτους.

Από την άλλη, τα δύο σημαντικότερα βάσει κεφαλαιοποίησης crypto, το Bitcoin και το Ethereum, έχουν χάσει 59% και 64%

της συνολικής αξίας από την αρχή του τρέχοντος έτους, καταλαμβάνοντας την έκτη και έβδομη θέση στη λίστα με τους μεγαλύτερους χαμένους.

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι

Η πτώση της τιμής του Solana κατά 83% έχει εξαλείψει 43,5 δισ. δολάρια της κεφαλαιοποίησής του στην αγορά από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Ακολουθεί το Polkadot με πτώση 78% και απώλεια κεφαλαιοποίησης 20,4 δισ. δολαρίων. Η τιμή του Cardano μειώθηκε κατά 73% τους τελευταίους δέκα μήνες, κατατάσσοντάς το τρίτο στη λίστα των απωλειών.

Την ίδια περίοδο η χρηματιστηριακή του αξία μειώθηκε κατά 33 δισ. δολάρια. Αθροιστικά, τα τρία παραπάνω κρυπτονομίσματα έχουν χάσει περίπου 97 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση από την αρχή του τρέχοντος έτους.

κρυπτονομίσματααξίααπώλειεςBitcoin
Keywords
Τυχαία Θέματα