Η «αχρείαστη» επίσκεψη Ράμα και το παρασκήνιο για τον τόπο της ομιλίας του προς την αλβανική κοινότητα

13:03 9/5/2024 - Πηγή: Reporter

«Αχρείαστη» χαρακτήρισε την επικείμενη επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που έδωσε στο site του Πρώτου Θέματος και η φράση αυτή μάλλον τα λέει όλα ως προς τον προβληματισμό (sic) της κυβέρνησης.

Το όλο σκηνικό έχει μία παραδοξότητα, αφού ο Ράμα έρχεται απρόσκλητος, σε μία επίσκεψη που χαρακτηρίζεται ιδιωτικού χαρακτήρα, αλλά παρά ταύτα θα μιλήσει στους εν Ελλάδι Αλβανούς, τάχα εν όψει εκλογών, που γίνονται όμως του χρόνου.

Είναι σαφές ότι η κίνηση είναι κάτι σαν ρελάνς στην ένταξη του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά μοιάζει και με επίδειξη ισχύος, αφού οργανώνοντας μία πολιτική συγκέντρωση, όπως θα κάνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο Ράμα υπενθυμίζει την ύπαρξη μίας πολυπληθούς αλβανικής κοινότητας στη χώρα μας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, υπήρξε ένα παρασκήνιο για τον τόπο της συγκέντρωσης. Αρχικά είχε ζητηθεί το Christmas Theater, όμως αντέδρασε ο δήμαρχος Γαλατσίου. Στη συνέχεια ζητήθηκε το ΣΕΦ, η διοίκηση του σταδίου απευθύνθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, η απάντηση ήταν θετική και έτσι υπήρξε συμφωνία. Πάντως η αλβανική πλευρά δεν αρκέστηκε σε μία αίθουσα, όπως αρχικώς συμφωνήθηκε και ζητάει τον κεντρικό χώρο και την αρένα του ΣΕΦ.

Ως προς την κυβέρνηση, αυτό που λέγεται είναι ότι φαίνεται προτιμότερη αυτή η λύση, από μία γενική άρνηση, που πιθανότατα θα μετέτρεπε τη συγκέντρωση σε διαδήλωση και θα οδηγούσε σε μία ομιλία του Ράμα στο Σύνταγμα.

Το θέμα πλέον είναι αν θα υπάρξει συνέχεια και ποια θα είναι αυτή, ειδικά αν εκλεγεί ο Μπελέρης ή, πολύ περισσότερο, αν δεν εκλεγεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα