Η Sony ανακοίνωσε απολύσεις στο PlayStation «χάνοντας» 900 εργαζόμενους

Η Sony ανακοίνωσε σημαντικές απολύσεις που αφορούν περίπου 900 άτομα, δηλαδή περίπου το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της στο PlayStation.

Σε ανάρτηση στο blog, ο απερχόμενος επικεφαλής της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, εξέδωσε μια ενημέρωση πάνω στη ζήτημα,

τη οποία αποκάλεσε «μια δύσκολη μέρα για την εταιρεία».

«Πήραμε την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να ανακοινώσουμε το σχέδιό μας να ξεκινήσουμε τη μείωση του συνολικού προσωπικού μας παγκοσμίως κατά περίπου 8% ή περίπου 900 άτομα, με σεβασμό προς την κάθε τοπική νομοθεσία και των διαδικασιών διαβούλευσης. Από αυτήν την απόφαση επηρεάζονται εργαζόμενοι από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των στούντιο μας.

Πρόκειται για απίστευτα ταλαντούχους ανθρώπους που συμμετείχαν στην επιτυχία μας και είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά τους. Ωστόσο, ο κλάδος έχει αλλάξει πάρα πολύ και πρέπει να προετοιμαστούμε για το μέλλον, ώστε να προετοιμαστούμε για ό,τι έρχεται. Πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των developers και των παικτών και να συνεχίσουμε να εισάγουμε στo gaming τη μελλοντική τεχνολογία, οπότε κάναμε ένα βήμα πίσω, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες εμπειρίες gaming στην κοινότητα».

Ο Ryan δημοσίευσε ένα email που έστειλε στο προσωπικό σήμερα το πρωί και διαβεβαίωσε τους χρήστες του PlayStation ότι «τα σχέδιά για αναδιοργάνωση γίνονται είναι έτσι ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες gaming».

Στο email, ο ίδιος δήλωσε ότι «οι δύσκολες αποφάσεις έχουν γίνει αναπόφευκτες». Η Sony δήλωσε ότι «εξορθολογίζει» τους πόρους της και ότι οι απολύσεις επηρεάζουν τους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς της SIE, καθώς και αρκετά PlayStation Studios.

Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ θα ενημερωθούν σήμερα αν έχουν ακόμη δουλειά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η εργατική νομοθεσία απαιτεί διαδικασία διαβούλευσης για μαζικές απολύσεις, η Sony πρότεινε να κλείσει εντελώς το PlayStation London Studio.

Ωστόσο, ο Ryan δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο στο email, αλλά φαίνεται πιθανό να ακυρωθεί το co-op παιχνίδι του London Studio για το PlayStation 5 που διαδραματίζεται σε ένα σύγχρονο fantasy Λονδίνο.

#Sony #Playstation #απολύσεις #εταιρεία #Λονδίνο
Keywords
Αναζητήσεις
i-sony-anakoinose-apolyseis-sto-playstation-chanontas-900-ergazomenous.htm
Τυχαία Θέματα