Η SVB πουλά το τμήμα του investment banking

Η SVB Financial Group ανακοίνωσε την Κυριακή (18/6) ότι έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής (investment banking) της, SVB Securities, σε έναν όμιλο με επικεφαλής τον Jeff Leerink και υποστηρίζεται από κεφάλαια που διαχειρίζεται ο όμιλος The Baupost.

Η πλειοδότρια με επικεφαλής τον Leerink, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της SVB Securities, θα αποκτήσει το τμήμα του investment banking με συνδυασμό μετρητών, αποπληρωμής ενός ενδοεταιρικού τίτλου και μετοχικού τίτλου 5%, ανέφερε η εταιρεία.

Η

MoffettNathanson LLC, που ασχολείται με την ερευνητική δραστηριότητα της εταιρείας, δεν συμπεριλήφθηκε στη συναλλαγή, είπε η SVB -η οποία πρόσφατα κήρυξε πτώχευση-, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει μέρος της εταιρείας.

Η συμφωνία έρχεται αφότου η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) ανέλαβε τη Silicon Valley Bank τον περασμένο Μάρτιο, αφού οι καταθέτες έσπευσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους σε ένα τραπεζικό sell off που εξαφάνισε περισσότερο από το ήμισυ της αγοραστικής αξίας αρκετών περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ και σηματοδότησε τη χειρότερη τραπεζική κρίση από το 2008.

Η First Citizens BancShares αγόρασε όλα τα δάνεια και τις καταθέσεις της χρεοκοπημένης τράπεζας τον Μάρτιο, αφήνοντας περίπου 90 δισ. δολάρια σε τίτλους στην FDIC προς πώληση. Η τράπεζα συνεχίζει να αξιολογεί στρατηγικές εναλλακτικές για τη θυγατρική της, την SVB Capital και άλλα περιουσιακά στοιχεία και επενδύσεις της εταιρείας.

Η κατάρρευση της SVB τον Μάρτιο τάραξε τα τραπεζικά «νερά» σε όλο τον κόσμο, ωθώντας τους Αμερικανούς καταθέτες να εγκαταλείψουν τις μικρότερες τράπεζες, ενώ το «πλήγμα» στην εμπιστοσύνη ανάγκασε την ελβετική Credit Suisse να προχωρήσει σε συγχώνευση με την ανταγωνιστική UBS.

SILICON VALLEY BANKΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗSVB SECURITIESJEFF LEERINKTHE BAUPOST
Keywords
Αναζητήσεις
i-svb-poula-to-tmima-tou-investment-banking.htm
Τυχαία Θέματα