Η PIL παραγγέλνει τέσσερα πλοία διπλού καυσίμου έτοιμα για αμμωνία

Η ναυτιλιακή εταιρεία Pacific International Lines (PIL) με έδρα τη Σιγκαπούρη αποφάσισε να παραγγείλει τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διπλού καυσίμου χωρητικότητας 14.000 TEU στην Κίνα.

Στις 4 Μαρτίου 2022, η PIL είπε ότι υπέγραψε ναυπηγική σύμβαση με την Jiangnan Shipyard.

Όπως έγινε γνωστό, τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες διπλού καυσίμου και βοηθητικά θα μπορούν να λειτουργούν τόσο με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) όσο και

με μαζούτ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Τα τέσσερα νέα πλοία σχεδιάζεται να παραδοθούν σταδιακά από το 2ο εξάμηνο του 2024 έως το 1ο εξάμηνο του 2025. Όταν παραδοθούν, θα γίνουν τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον στόλο της PIL και τα πρώτα του στόλου που θα λειτουργούν με LNG.

«Αυτή η σύμβαση για την κατασκευή των τεσσάρων πλοίων LNG χωρητικότητας 14.000 TEU διπλού καυσίμου σηματοδοτεί το σχέδιό μας να συνεχίσουμε τη βελτιστοποίηση του στόλου μας για την εξυπηρέτηση των πελατών μας στις βασικές αγορές μας. Ταυτόχρονα, ευθυγραμμίζεται με τη συνολική μας δέσμευση για μείωση των εκπομπών άνθρακα του PIL, αξιοποιώντας τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες τεχνολογίες», σχολίασε ο Lars Kastrup, Συμπρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της PIL.

«Η επιλογή LNG αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι της PIL για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και καθώς το BioLNG, το e-Methane και άλλες τεχνολογικές λύσεις ωριμάζουν, φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτών των εξελίξεων για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών».

Η PIL είναι η δωδέκατη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο και έχει συνολικά 85 πλοία στο στόλο της, σύμφωνα με τα TOP 100 στοιχεία της Alphaliner.

PILπαραγγελία νέων πλοίωναμμωνίαΠΛΟΙΑ ΜΕ ΑΜΜΩΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
PIL,