Η Okeanis Eco Tankers αποκαλύπτει νέο σχέδιο αναχρηματοδότησης πλοίων

23:44 2/2/2024 - Πηγή: Reporter

Η ελληνική ναυτιλιακή Okeanis Eco Tankers πραγματοποίησε μια σειρά από αναχρηματοδοτήσεις πλοίων για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης.

Το εισηγμένο στη Νέα Υόρκη και το Όσλο όχημα της οικογένειας Αλαφούζου, με στόλο έξι suezmax και οκτώ VLCC, εξασφάλισε νέο δάνειο ύψους 34,7 εκατ. δολαρίων, από κοινοπραξία τραπεζών υπό την ηγεσία της Kexim Asia,

για να εξαγοράσει το suezmax Milos, κατασκευής 2016, από τη μίσθωση της Ocean Yield. Η εξαετής συμφωνία που συνοδεύεται από μια δόση ύψους 17,3 εκατ. δολαρίων, στη λήξη της, αναμένεται να κλείσει τον Φεβρουάριο.

Η εταιρεία σύναψε επίσης συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης με τη CMB Financial Leasing για το VLCC Nissos Anafi, κατασκευής 2020, και αναθεώρησε τις υφιστάμενες συμφωνίες της με την κινεζική εταιρεία για τα Nissos Kea και Nissos Nikouria, κατασκευής 2022.

Η νέα πώληση και επαναμίσθωση θα αποφέρει περίπου 73,5 εκατ. δολάρια, τα οποία, μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου χρέους του πλοίου. Η μίσθωση είναι επταετούς διάρκειας και περιλαμβάνει δικαιώματα αγοράς μετά το πρώτο έτος.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία δήλωσε ότι οι τροποποιημένες μισθώσεις για το VLCC duo, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, προβλέπουν μείωση της τιμολόγησης του μεταβλητού ποσού του μισθώματος ναύλωσης, παράταση των λήξεων και κατάργηση των προηγουμένως προβλεπόμενων τελών πρόωρης προπληρωμής σε περίπτωση άσκησης των δικαιωμάτων αγοράς.

Ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της Okeanis, Ηρακλής Σμπαρούνης, πρόσθεσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη δυναμική από τις πιο πρόσφατες συναλλαγές της για να αναζητήσει ευνοϊκή χρηματοδότηση για την εξαγορά του άλλου μισθωμένου suezmax Poliegos τον Ιούνιο του 2024, στη δεύτερη από μια σειρά τεσσάρων συναλλαγών που αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τη θέση της.

#Okeanis_Eco_Tankers #ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ #ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ_ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Keywords
Αναζητήσεις
i-okeanis-eco-tankers-apokalyptei-neo-schedio-anachrimatodotisis-ploion.htm
Τυχαία Θέματα