Η Fitch βγάζει...κίτρινη κάρτα σε δεκάδες τράπεζες-Ακόμα και στη JPMorgan

Η Fitch προειδοποιεί ότι μπορεί να αναγκαστεί να υποβαθμίσει δεκάδες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης και της JPMorgan!

Συγκεκριμένα, αναλυτής της Fitch Ratings προειδοποίησε ότι ο τραπεζικός κλάδος των ΗΠΑ βρίσκεται σε περίοδο αναταράξεων και υπάρχει κίνδυνος υποβαθμίσεων της αξιολόγησης σε δεκάδες αμερικανικές τράπεζες.

Στο

απυρόβλητο δεν βρίσκονται ούτε κολοσσοί, όπως η JPMorgan Chase, υποστήριξε.

Ο οίκος αξιολόγησης μείωσε την αξιολόγησή του για την υγεία του κλάδου τον Ιούνιο, μια κίνηση που ο αναλυτής Chris Wolfe είπε ότι πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη επειδή δεν προκάλεσε υποβάθμιση των τραπεζών.

Ωστόσο, μια ακόμα υποβάθμιση του κλάδου, σε A+ από AA-, θα ανάγκαζε τη Fitch να επαναξιολογήσει καθεμία από τις περισσότερες από 70 τράπεζες των ΗΠΑ που καλύπτει, σημειώνει το CNBC.

Η αξιολόγηση των τραπεζών των ΗΠΑ από τη Fitch Ratings αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

Πλέον, ο οίκος Fitch προειδοποιεί ανοιχτά ότι οι υποβαθμίσεις των τραπεζών, αν και δεν είναι δεδομένες, μπορεί πράγματι να συμβούν, σημειώνει αναλυτής του οίκου.

Και φυσικά αν η μπάλα πάρει και μεγάλες τράπεζες όπως η JPMorgan και η Bank of America, τότε το ντόμινο μπορεί να είναι μεγάλο. Θα προκαλούσε κλυδωνισμούς και φυσικά θα ενίσχυε το πλήγμα στις πιο μικρές τράπεζες.

Η JPMorgan αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο του CNBC, ενώ η Bank of America και η BankUnited δεν απάντησαν σε μηνύματα που ζητούσαν σχολιασμό.

FitchFitch RatingsτραπεζαΤΡΑΠΕΖΕΣτραπεζικό σύστημα
Keywords
Αναζητήσεις
i-fitch-vgazeikitrini-karta-se-dekades-trapezes-akoma-kai-sti-jpmorgan.htm
Τυχαία Θέματα