Γήπεδα: Κάμερες παντού από 7 Μαρτίου-Πώς θα γίνεται η ταυτοπροσωπία

21:18 7/2/2024 - Πηγή: Reporter

Τα ποδοσφαιρικά γήπεδα ανοίγουν και πάλι τις πύλες τους για τους οπαδούς στις 13 Φεβρουαρίου έπειτα από δύο μήνες κεκλεισμένων των θυρών. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης παρουσίασαν το πρωί της Τετάρτης (7/2) τα νέα μέτρα σύμφωνα με τα οποία θα επιστρέψει ο κόσμος στους αγώνες.

Ο κ. Βρούτσης στην εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε πως τα γήπεδα ανοίγουν σε ένα νέο περιβάλλον: «Υπάρχει η ΔΕΑΒ

που επιβάλλει πλέον αυστηρές κυρώσεις... Εάν πέσει επικίνδυνο αντικείμενο στο γήπεδο, κλείνει αμέσως το γήπεδο από την επόμενη αγωνιστική. Δεν θέλουμε να κλείσει κανένα γήπεδο, αλλά αν δεν τηρούνται αυτά που προβλέπει ο νόμος οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές.

Δεν επηρρέαζουμε το πρωτάθλημα, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο, αλλά είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια», τόνισε.

Για τις κάμερες είπε πως από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες.

Όπως είπε Σούπερ Λιγκ και Μπάσκετ Λιγκ θα λάβουν το ΦΕΚ και θα ενημερωθούν για τις κάμερες. Η κυβέρνηση θεωρεί, πάντως, πως δόθηκε αρκετός χρόνος σε όλους και θα πρέπει να είναι έτοιμοι στις αρχές Μαρτίου.

Ο κ. Βρούτσης συμπλήρωσε πως για τις κάμερες θα υπάρχει έλεγχος τρεις ημέρες πριν από κάθε αγώνα και η ΔΕΑΒ μέσα σε 48 ώρες θα βγάζει απόφαση...

Ταυτοπροσωπία

Ένα μήνα αργότερα, στις 9 Απριλίου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται η λεγόμενη «ταυτοπροσωπία» των ανθρώπων που πηγαίνει στο γήπεδο.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο κ. Παπαστεργίου, ο οποίος εξήγησε ότι «μέχρι σήμερα υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο... Όμως δεν γινόταν έλεγχος ταυτοπροσωπίας και δεν μπορούσε να γίνει αυτός ο έλεγχος από την αστυνομία και η λύση έρχεται από την τεχνολογία και το κινητό μας.

Η αγορά του εισιτηρίου γίνεται με τον ίδιο τρόπο αλλά εδώ θα μπει στο gov wallet που χρησιμοποιούν ήδη 4 εκατ. Έλληνες...»

Στη συνέχεια ο κ. Παπαστεργίου παρουσίασε την εφαρμογή και πως καταχωρείται το εισιτήριο στο gov wallet. Με μία επιπλέον διαδικασία απαιτείται για παιδιά κάτω των 15 ετών, τα οποία θα πρέπει να συνοδεύονται.

Για τους μη Έλληνες πολίτες η ταυτοπροσωπία θα γίνεται με το διαβατήριο.

Η διαδικασία για την αγορά των εισιτηρίων θα γίνει μέσω gov.wallet.

Συνδεόμαστε στο wallet μέσω taxis Επιλέγουμε το εισιτήριο και έτσι μπαίνει το εισιτήριο στο wallet Βλέπουμε το εισιτήριο, τον κάτοχο του εισιτηρίου και τον κωδικό του εισιτηρίου

Για τα παιδιά:

Τα παιδιά άνω των 15 μπορούν να εγγραφούν κανονικά Τα παιδιά κάτω των 15 ετών μας δίνει την επιλογή το wallet και εκεί επιλέγουμε ποιος συνοδεύει το παιδί, έτσι μπαίνει κανονικά το εισιτήριο στο wallet

Κλείνοντας, ο υπουργός είπε: «Όταν έρθει η ώρα να πάμε στο γήπεδο, ανοίγουμε το QR code, βλέπουμε το barcode. Σήμερα τα τουρνικέ των γηπέδων δουλεύουν με QR Code και Barcode, ελπίζουμε μέχρι τον Απρίλιο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και για το NFC που είναι ένας ακόμη πιο ασφαλής τρόπος εισαγωγής».

#ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ #γήπεδα #κάμερες #ΟΠΑΔΙΚΗ_ΒΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα