Γερμανία: Προς παράταση του lockdown έως τις 31 Ιανουαρίου

14:50 4/1/2021 - Πηγή: Reporter

Η γερμανική κυβέρνηση και τα 16 ομοσπονδιακά κράτη φέρονται να έχουν συμφωνήσει να παρατείνουν το lockdown έως την 31η Ιανουαρίου προκειμένου να περιορίσουν τη διάδοση της επιδημίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων έχουν προγραμματίσει να συζητήσουν μια πιθανή παράταση των μέτρων μετά τις 10 Ιανουαρίου, οπότε λήγει το τρέχον απαγορευτικό, αύριο

την Τρίτη.

"Όλα εκτός από δύο ομοσπονδιακά κράτη υποστηρίζουν (παράταση κλειδώματος έως τις 31 Ιανουαρίου)", δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters. "Ωστόσο, η επίσημη απόφαση θα ληφθεί την Τρίτη."

Οι αριθμοί είναι ακόμη πολύ υψηλοί, επομένως θα πρέπει να παρατείνουμε τους περιορισμούς", δήλωσε σε συνέντευξή του χθες το απόγευμα στο δίκτυο RTL ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ποσοστά μόλυνσης πρέπει να μειωθούν σημαντικά. "Αυτό είναι προτιμότερο από το να χαλαρώσουν πολύ νωρίς και έπειτα, ίσως και μέσα σε μερικές εβδομάδες να αντιμετωπίζουμε νέα και δύσκολα ερωτήματα", διευκρίνισε.

Η Γερμανία επέβαλε αυστηρότερους κοινωνικούς περιορισμούς πριν από τα Χριστούγεννα, περιλαμβανομένου του κλεισίματος των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων. Ωστόσο τα κρούσματα του κορονοϊού συνέχισαν να αυξάνονται και ο αριθμός των νεκρών από την covid-19 ξεπέρασε τους 1.000 μέσα σε μερικές ημέρες.

Τα ποσοστά μόλυνσης επταημέρου κυμαίνονται τώρα στα 140 ανά 100.000 ανθρώπους--πολύ υψηλότερα από τον στόχο των 50, στον οποίο οι πολιτικοί έχουν συμφωνήσει ως αρκετά ασφαλή προκειμένου να χαλαρώσουν τα μέτρα.

Με παρούσα την νέα, πιο μεταδοτική μετάλλαξη του ιού κάποιου πολιτικοί και αξιωματούχοι υγείας ζητούν την άρση των περιορισμών μόνο όταν το ποσοστό επταημέρου θα πέσει κάτω από το 25.

BILDλοκντάουνΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛκορονοιόςπαράταση κλειδώματος
Keywords
Τυχαία Θέματα