Γερμανία και Ουγγαρία φρενάρουν το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Γερμανία και η Ουγγαρία βάζουν φρένο σε ένα ενδεχόμενο εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο, βαθύνοντας τις διαφορές στο μπλοκ σχετικά με τον τρόπο περαιτέρω τιμωρίας της Μόσχας για τις ανελέητες επιθέσεις της στην Ουκρανία.

Μιλώντας έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ χθες, ο απεσταλμένος της Λιθουανίας Gabrielius

Landsbergis είπε ότι ήταν «αναπόφευκτο» να αρχίσει να συζητείται ένα εμπάργκο πετρελαίου επειδή είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της Ρωσίας. Ωστόσο, η Annalena Baerbock της Γερμανίας τόνισε ότι τα κράτη μέλη έχουν διαφορετικές εξαρτήσεις, γεγονός που καθιστά δύσκολο να την αποκόψουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Ο Ούγγρος ομόλογός της Peter Szijjarto είπε ότι «η επιβολή κυρώσεων για την ενέργεια είναι σίγουρα μια κόκκινη γραμμή για εμάς».

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι μια τέτοια κίνηση θα έπληττε σκληρά τους Ευρωπαίους. Τα σχόλια έρχονται πριν από τις Συνόδους των ηγετών των ΗΠΑ και της ΕΕ αυτή την εβδομάδα, όπου είναι πιθανό να συζητηθούν περισσότερες κυρώσεις. Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται επίσης να μιλήσουν για το πώς θα περιοριστεί η ραγδαία αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

ΡωσίαΓερμανίαΟυγγαρία
Keywords
Τυχαία Θέματα