Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει αποκτήσει σημαντικό διεθνές κεφάλαιο

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την άφιξη του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες επεσήμανε ότι η Ελλάδα χάρη στην εξωτερική πολιτική αρχών και αξιών την οποία ακολουθεί, έχει αποκτήσει ένα σημαντικό διεθνές κεφάλαιο. Αυτό το κεφάλαιο η χώρα μας το χρησιμοποιεί και στα διεθνή ζητήματα, ενόσω είναι και αξιόπιστος συνομιλητής

όλων των διεθνών και περιφερειακών παικτών.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε εκτενή συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας με τον οποίο θα έχει συνάντηση αργότερα μέσα στην ημέρα (11/12), ενώ στο περιθώριο του σημερινού Συμβουλίου, θα συναντηθεί και με τον Αζέρο ομόλογό του.

«Σκοπεύω κάποια στιγμή να επισκεφτώ την Αρμενία» δηλώνει ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων, ο κ.Γεραπετρίτης ανέφερε:

«Προσερχόμαστε σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων με μια βαριά και σημαντική ημερήσια διάταξη. Θα ξεκινήσουμε με το ζήτημα της Αρμενίας και των σχέσεων της Αρμενίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Δευτέρα (11/12) θα έχω την ευκαιρία να δω τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας και τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν. Δυστυχώς όμως, τα μηνύματα δεν είναι εξίσου ενθαρρυντικά στα άλλα μέτωπα, τα περιφερειακά και τα διεθνή, δηλαδή στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή και στην Yποσαχάρια Αφρική, όπου θα πρέπει να γίνει ακόμη πιο εντατική προσπάθεια για βιώσιμη ειρήνη».

Ακόμη, επεσήμανε ότι η Ελλάδα, έχει αποκτήσει ένα σημαντικό διεθνές κεφάλαιο. Χάρη σε αυτό το κεφάλαιο, με φρόνηση και αυτοπεποίθηση χτίζουμε γέφυρες φιλίας στην ευρύτερη περιοχή μας για το παρόν και το μέλλον», σχολίασε ο κ.Γεραπετρίτης για την δυναμική παρουσία της Ελλάδας και κατέληξε.

#Γεραπετρίτης #υπουργός_Εξωτερικών #ΔΙΕΘΝΕΣ_ΚΕΦΑΛΑΙΟ #ΕΛΛΑΔΑ #εξωτερική_πολιτική
Keywords
Τυχαία Θέματα