Φυσικό αέριο:Δεν δίνει ρούβλια η G7-Απειλεί με «μπλόκο» η Ρωσία

Η άρνηση της G7 να πληρώσει για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή των προμηθειών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η είδηση βασίζεται σε δήλωση που έκανε ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Αμπράμοφ, τονίζοντας ότι η άρνηση της G7 να πληρώσει για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή των προμηθειών.

Οι υπουργοί Ενέργειας από την Ομάδα των Επτά βιομηχανικών χωρών απορρίπτουν τα αιτήματα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να πληρώσουν

οι «μη φιλικές» χώρες για το ρωσικό αέριο με ρούβλια, δήλωσε η Γερμανία. Ο Αμπράμοφ συμμετέχει στην επιτροπή οικονομικής πολιτικής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, της άνω αίθουσας του ρωσικού κοινοβουλίου.

Η Ομάδα των Επτά (G7) συμφώνησε νωρίτερα να απορρίψει το αίτημα της Μόσχας για αγορά φυσικού αερίου μόνο σε ρωσικό νόμισμα.

Ο υπουργός Ενέργειας της Γερμανίας είπε ότι η ικανοποίηση του αιτήματος θα ήταν μια «μονόπλευρη και ξεκάθαρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων». Πρόσθεσε ότι «η πληρωμή σε ρούβλια δεν είναι αποδεκτή και θα παροτρύνουμε τις εταιρείες που επηρεάζονται να μην ακολουθήσουν το αίτημα του [Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ] Πούτιν».

Ωστόσο, πολλές ευρωπαϊκές χώρες βασίζονται στο ρωσικό φυσικό αέριο, αν και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη απαγορεύσει τις εισαγωγές.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΡωσίαΡΟΥΒΛΙΑρούβλιπληρωμές
Keywords
Τυχαία Θέματα