Φον ντερ Λάιεν:Καλείται σε ακρόαση για τις συμβάσεις εμβολίων Covid-19

Σε ακρόαση κάλεσε την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πανδημία της Covid-19, σχετικά με τις συμβάσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιτροπή καλεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τον ρόλο της στη διαπραγμάτευση της τρίτης και μεγαλύτερης σύμβασης με την Pfizer, αλλά και για τα γραπτά μηνύματα που αντάλλαξε με τον CEO

της εταιρείας, τον Άλμπερτ Μπουρλά.

Μεταξύ άλλων, η ειδική επιτροπή ζητά την επιβολή κυρώσεων κατά της φαρμακευτικής εταιρείας, αναστέλλοντας την πρόσβασή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά τη διπλή άρνηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer να καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ίδια επιτροπή ζητά να ανασταλεί η πρόσβαση και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer, του Άλμπερτ Μπουρλά, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εξέταση του αιτήματος

Το αίτημα αυτό θα εξεταστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα καθορίσει τις λεπτομέρειες ενός ενδεχόμενου περιορισμού πρόσβασης της Pfizer στο ΕΚ.

Η Γενική Γραμματεία μπορεί, με την εξουσιοδότηση των Κοσμητόρων, να απαγορεύσει το δικαίωμα πρόσβασης στο ΕΚ από εγγεγραμμένο πρόσωπο που, μεταξύ άλλων, «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με επίσημη πρόσκληση για να παραστεί σε ακρόαση ή συνεδρίαση επιτροπής ή που δεν συνεργάζεται με εξεταστική επιτροπή χωρίς να παρέχει επαρκή αιτιολόγηση».

ΚΟΜΙΣΙΟΝεμβόλιαΟύρσουλα φον ντερ Λάγεν
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα