Φιντάν για θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο: Εκφράσαμε επιφυλάξεις

Το θέμα των θαλάσσιων πάρκων δεν ετέθη στις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν, ωστόσο, την επόμενη μέρα της συνάντησης ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, δήλωσε πως υπήρξε μια σχετική συζήτηση με το Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο Χακάν Φιντάν είπε ακόμη ότι έθεσε στον Έλληνα ομόλογό του και τις επιφυλάξεις και τις σκέψεις της Τουρκίας για το θαλάσσιο πάρκο. «Είπαμε ότι αυτό δεν είναι ένα αθώο περιβαλλοντικό έργο για μας και ότι αν συνεχιστεί μπει σε θέματα υφαλοκρηπίδας, που είναι

μια κόκκινη γραμμή για την Τουρκίας και δεν θα το αποδέχεται» ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Το καλό είναι ότι και οι δύο πλευρές Ελλάδα και Τουρκία είναι σε θέση να συζητούν όλα τα προβλήματα με τον πιο ανοικτό τρόπο και σε κατάλληλες βάσεις, δήλωσε ο Φιντάν και είπε πως με τον Έλληνα ομόλογό του, συζήτησαν πολλά θέματα που σχετίζονται με ζητήματα ασφάλειας, ιδιαίτερα το πρόβλημα του Αιγαίου και το πρόβλημα των μειονοτήτων, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

«(Συζητήσαμε για το) πώς μπορούμε να λύσουμε τα τρέχοντα προβλήματα, πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε τα χρόνια προβλήματα, τι μπορεί να γίνει για να αποτραπεί η αύξηση της τρέχουσας έντασης» δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν μηχανισμοί συνεργασίας που έχουν δημιουργήσει. Πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τα δύο μέρη ότι σήμερα λειτουργεί ένας μηχανισμός για τη μείωση της έντασης.

#ΥΠΕΞ #ΕΛΛΑΔΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
fintan-gia-thalassio-parko-sto-aigaio-ekfrasame-epifylaxeis.htm
Τυχαία Θέματα