Εξελίξεις στο Μαξίμου: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου και Μπρατάκος- Το παρασκήνιο

Την ώρα της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, δύο ξαφνικές παραιτήσεις προκάλεσαν αίσθηση. Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν το απόγευμα της Πέμπτης (28/3) στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται προφανώς με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκος είχαν συνάντηση

με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, εκδότη του Βήματος, της εφημερίδας δηλαδή που έκανε την αποκάλυψη για την αλλοίωση των συνομιλιών μετά την τραγωδία των Τεμπών και έφερε τελικά την πρόταση δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ.

Κυβερνητικές πηγές, άλλωστε, σημειώνουν χαρακτηριστικά πως η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση, η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει προφανώς να αφήσει σκιές για κινήσεις στο παρασκήνιο, στις οποίες ήδη είχε αναφερθεί στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Το βράδυ της Τετάρτης (28/3) απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη ο κ. Ανδρουλάκης τον είχε ρωτήσει ευθέως εάν οι Παπασταύρου και Μπρατάκος έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ στο σπίτι συγκεκριμένου επιχειρηματία.

«Σας ξαναρωτώ, το βράδυ της Κυριακής, οι δύο υπουργοί σας, ο κ. Παπασταύρου και ο κ. Μπρατάκος, έπιναν ποτά μαζί με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία;» είχε ρωτήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης τον Μάκη Βορίδη χωρίς να πάρει απάντηση.

Λίγες ώρες αργότερα και πριν ο Πρωθυπουργός ανέβει καν στο βήμα της Βουλής για να τοποθετηθεί στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, ήρθαν οι παραιτήσεις.

#Παπασταύρου #Μπρατάκος #Μητσοτακης #Βουλή #ΝΔ
Keywords
Αναζητήσεις
exelixeis-sto-maximou-paraitithikan-papastavrou-kai-bratakos--to-paraskinio.htm
Τυχαία Θέματα
Εξελίξεις, Μαξίμου, Παραιτήθηκαν Παπασταύρου, Μπρατάκος-,exelixeis, maximou, paraitithikan papastavrou, bratakos-